Πάλι στον 'αέρα' το Χ. Κ. Πηγάδια: Με οριακή πλειοψηφία πάλι δεν εγκρίθηκε παρά τις τροποποιήσεις η εισήγηση του δημάρχου για μακροχρόνια μίσθωση

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 21:01
Πάλι στον 'αέρα' το Χ. Κ. Πηγάδια: Με οριακή πλειοψηφία πάλι δεν  εγκρίθηκε παρά τις τροποποιήσεις  η εισήγηση του δημάρχου για  μακροχρόνια μίσθωση

Συνεχίζει να είναι στον 'αέρα' το Χ.Κ. 'Πηγάδια, καθώς απέβη άκαρπη και αυτή η συνεδρίαση του δημ συμβουλίου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Με 17 ψήφους κατά και 15 +1 υπέρ, καταψηφίστηκε και η τροποποιημένη εισήγηση του δημάρχου κ. Καρανικόλα για την 25ετή μίσθωση του Χιονοδρομικού μέσω διαγωνισμού.  Κατά ψήφισαν η παράταξη του κ. Κουτσογιάννη, πλην των κ.κ. Λογδανίδη και Φουντούλη που ψήφισαν υπέρ, η παράταξη της ΛΑΣ, η παράταξη της κας Ιωσηφίδου πλην του κ. Τσέλιου που  ψήφισε υπέρ, ενώ κατά και οι κ.κ. Μυλωνάς και Σαμαράς.  Υπέρ η παράταξη του κ. Καρανικόλα, καθώς και οι κ.κ. Παρθενόπουλος, Λογδανίδης, Φουντούλης , Τσέλιος. Υπέρ ψήφισε και ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Νάουσας κ. Χατζηστυλλής με τον κ. Κουτσογιάννη να μιλάει για ατόπημα, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Ο κ. Καρανικόλας  κατέθεσε τροποιημένη εισήγηση, λέγοντας ότι  λήφθηκαν υπόψιν οι παρατηρήσεις των παρατάξεων και των φορέων, ενώ κλείνοντας πριν την ψηφοφορία, τόνισε ότι η μακροχρόνια μίσθωση είναι μονόδρομος. Πρότεινε δε,  να συμπεριληφθούν και οι προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη συζήτηση, τις οποίες να  επεξεργαστεί  επιτροπή με τη συμμετοχή και των κ.κ. Βαλσαμίδη, Φουντούλη,  Τόσιο και της κας Ιωσηφίδου. 

Ο κ. Κουτσογιάννης, είπε ότι η νέα εισήγηση είναι χειρότερη από τις προηγούμενες επιχειρηματολογώντας, ότι έρχεται πάλι εκβιαστικά και ότι πρέπει η φετινή λειτουργία του Χ.Κ.  να διαχωριστεί από τον μακροχρόνιο διαγωνισμό, εμμένοντας στη δικιά τους πρόταση. 

Η παράταξη της ΛΑΣ, 'οπως και τις προηγούμενες φορές κατέθεσε την πρότασή της να το λειτουργήσει ο Δήμος με κρατική χρηματοδότηση, ενώ η κα Ιωσηφίδου επανέλαβε ότι φέτος πρέπει να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το διαγωνισμό και ότι έπρεπε από την αρχή να υπάρχει διαπαραταξιακή επιτροπή που θα δρομολογούσε το ζήτημα με προκήρυξη που θα ανατίθονταν σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο. 

Αναλυτικά στην 'Φωνή'