Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει όλη τη χώρα – Αναφορές για 8 νεκρούς μεταξύ αυτών και ένας πολίτης στο Κίεβο

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 10:08
Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει όλη τη χώρα – Αναφορές για 8 νεκρούς μεταξύ αυτών και ένας πολίτης στο Κίεβο

Ο στρατός της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι δύο ρωσικά τανκς και πολλά φορτηγά εθεάθησαν στην ανατολική Ουκρανία ενώ η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό και από την προσαρτημένη Κριμαία

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε  σήμερα, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Επιπλέον ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν ήδη τον θάνατο σε έναν πολίτη ενώ τραυματίστηκε ακόμα ένας στο Μπρόβαρι, στην περιοχή του Κιέβου.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα – κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία- και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ.

«Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας», εξήγησε η συνοριοφρουρά, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ».

Ο στρατός της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι δύο ρωσικά τανκς και πολλά φορτηγά εθεάθησαν στην ανατολική Ουκρανία ενώ η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό και από την προσαρτημένη Κριμαία.

Παράλληλα οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ανάρτησαν ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρουν ότι κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.

Εν τω μεταξύ, αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι ελέγχουν δύο πόλεις στην περιοχή του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. Αυτή η αναφορά επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν στρατιωτικές υποδομές σε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις, περιορίζοντας την ισχύ της αεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.