Ομάδα Ενεργών Πολιτών:Mε μεγάλη επιτυχία η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας 'Ενάντια στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία'

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 20:06
Ομάδα Ενεργών Πολιτών:Mε μεγάλη επιτυχία η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας 'Ενάντια στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία'
Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας
"Ενάντια στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία", όπως προφανώς έγινε αντιληπτό από όλη την πόλη.
Η τεράστια συμμετοχή των δημοτών Νάουσας ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής, γεγονός που αποδεικνύει τον μεγάλο προβληματισμό που έχει η πλειοψηφία των γονέων σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για τα σχολεία. 
Θεωρούμε ως απαράδεκτες τις ανακολουθίες και τους χειρισμούς, καθώς και την άρνηση ουσιαστικής ανάληψης ευθύνης από οποιονδήποτε εκ μέρους της κυβέρνησης, σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα παιδιά μας. Κρίνουμε ως απαράδεκτη και προκλητική την προβολή μόνο της μίας άποψης από τα ΜΜΕ, την ώρα που πάρα πολλοί έγκυροι επιστήμονες ανά τον κόσμο υποστηρίζουν τη μη χρήση μάσκας.
Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο δυνατό παρόν και μέλλον των παιδιών μας.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο ζήτημα έχει διχάσει την Ελληνική κοινωνία, πράγμα που μας λυπεί.
Σεβόμαστε απόλυτα την αντίθετη άποψη και δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε τίποτα και σε κανέναν, όμως αρνούμαστε να μας επιβληθεί και το οτιδήποτε. 
Διεκδικούμε αλληλοσεβασμό, πραγματική δημοκρατία και άνευ όρων το δημόσιο αγαθό που λέγεται παιδεία.
Με την άρτια και επιτυχή διαμαρτυρία μας, στείλαμε ηχηρό μήνυμα προς τους αρμόδιους φορείς, όχι μόνο εμείς, αλλά και χιλιάδες άλλοι γονείς ανα την Ελλάδα.
Περιμένουμε να εισακουστούμε και επιτέλους να πρυτανεύσει η κοινή λογική, σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμεθα για αντίστοιχες ή άλλου τύπου μορφές διαμαρτυρίας, καθώς και για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε νομικό επίπεδο.
Περιμένουμε από τον δήμο Νάουσας, αλλά και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, να πάρουν καθαρή και τεκμηριωμένη θέση επί του θέματος, καθώς η απλή υπακοή στις διχαστικές κυβερνητικές εντολές, δεν είναι αρκετή.
Ευχόμαστε να λυθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατό, ώστε να έχουν όλα τα παιδιά μια ήρεμη και χαμογελαστή σχολική χρονιά.
 
Ομάδα Ενεργών Πολιτών 
δήμου Ηρωϊκης πόλεως Νάουσας