'Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός': Δύο δωρεάν παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε σε αρχαιολογικούς χώρους της Ημαθίας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 13:17
'Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός': Δύο δωρεάν παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε σε αρχαιολογικούς χώρους της Ημαθίας

Η πρώτη δράση του προγράμματος με την ονομασία «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» παρουσιάστηκε  στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόκειται για μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, εντός των αρχαιολογικών χώρων, που ξεκινούν στις 18 Ιουλίου, καταλαμβάνουν το δεύτερο μισό του Ιουλίου, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη.

Για το έτος 2020, ο νέος θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»  παρουσιάζει 55 παραγωγές, σε 251 παρουσιάσεις, με 11 καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και  σε 38 περιφερειακές ενότητες. Οι χώροι έχουν χρησιμοποιηθεί, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, από το Υπουργείο Πολιτισμού για τις εκδηλώσεις που οι Εφορείες Αρχαιοτήτων -είτε μόνες τους είτε με άλλους φορείς ή με τους δήμους ή με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση- οργανώνουν κάθε καλοκαίρι. Προσφέρουν την αναγκαία υποδομή χωρίς να υποστεί την παραμικρή δοκιμασία ο ίδιος ο αρχαιολογικός χώρος για να φιλοξενηθούν  οι εκδηλώσεις, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας των θεατών και του προσωπικού.

Οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα έχουν εισιτήριο, προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το μόνο αντίτιμο θα είναι το εισιτήριο στον κάθε αρχαιολογικό χώρο.

Στην Ημαθία θα παρουσιαστούν δύο παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος:

26 Ιουλίου: Η φυλλάδα του Μ. Αλεξάνδρου, Αρχαιολογικός χώρος Αιγών           

21 Αυγούστου: Έρως – Ήρως, Μίεζα, Σχολή Αριστοτέλους                           

Share |