΄Οίνος και Πολιτισμός: Γευόμαστε τα κρασιά της Νάουσας!΄ την Κυριακή στο κέντρο της πόλης

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 11:52
΄Οίνος και Πολιτισμός: Γευόμαστε τα κρασιά της Νάουσας!΄ την Κυριακή στο κέντρο της πόλης

Στο πλαίσιο της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο

Εκδηλώσεις με θέμα «Οίνος και Πολιτισμός: Γευόμαστε τα κρασιά της Νάουσας!» διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας, αύριο Κυριακή στο πλαίσιο της δράσης  «Ζω την πόλη μου - Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», που καθιερώνει κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα η δημοτική αρχή.

Με  πρωτοβουλία του Δημάρχου Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα και της δημοτικής αρχής, αύριο θα κλείσει το κέντρο της πόλης σε συγκεκριμένες οδούς, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. προκειμένου δημότες και επισκέπτες να απολαύσουν την πόλη ελεύθερη από αυτοκίνητα και να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις  που αφορούν τόσο στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της Νάουσας σε συνδυασμό με τον τρύγο που ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο και την παραγωγή κρασιών της οινικής ποικιλίας «Ξινόμαυρο» όσο και δραστηριοτήτων που αφορούν στην κυκλοφοριακή αγωγή και την βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις.

Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούνοι οι εξής εκδηλώσεις: Κέρασμα τοπικών κρασιών  στους δημότες  και επισκέπτες σε διάφορα σημεία  στο κέντρο της πόλης  (στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου) με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών της Νάουσας.

Εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευσιγνωσίας με στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νάουσας. Ειδικότερα, εστιάτορες της πόλης θα ετοιμάσουν από τις 11 το πρωί  σε ένα μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί στο νεοσύστατο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών (στο Δημοτικό Πάρκο, δίπλα στο Ηρώο,)  συνταγές μαγειρικής με βασικό συστατικό  το ξινόμαυρο κρασί και το τοπικό σκληρό τυρί «μπάτσιος», οι οποίες θα εισαχθούν στη συνέχεια  και στο μενού των εστιατορίων της πόλης.

Το Τμήμα  Καντάδας Μουσικού Σωματείου Ωδείου Ναούσης από τις 11 το πρωί (αφετηρία από την πύλη του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας)  θα τραγουδήσει  καντάδες και τραγούδια της παρέας και του κρασιού στους δρόμους της πόλης που θα είναι ελεύθεροι από τα οχήματα.

Δράση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Δήμου Νάουσας με βιωματικά φωτογραφικά «παιχνίδια» με τη συμμετοχή των μελών του Εργαστηρίου και των επισκεπτών. 

Μουσικό eventμε  DJστο χώρο δράση.

Εκπαίδευση από την Ακαδημία Ασφαλούς Οδήγησης  για την ασφαλή χρήση του ηλεκτρονικού ποδηλάτου σε  μικρούς και μεγάλους, καθώς και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς μαθητές, με αυτοκινητάκια. (από τις 11 το πρωί στο Δημοτικό  Πάρκο της Νάουσας).

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ό,τι αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 16:00 η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτωνεντός του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η δράση, με περιμετρική χάραξη την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του κόμβου με την Βενιζέλου έως την συμβολή της Μεγάλου Αλεξάνδρου με την Βύρωνος, με συνέχεια από την οδό Περδικάρη και την Βασιλέως Φιλίππου έως την πλατεία Καρατάσου και ακολούθως περιμετρικά έως την συμβολή με την Βενιζέλου και ακολούθως την Βενιζέλου έως την συμβολή της με την Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Share |