Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 12:13
Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπέργκαμο - Ρώμη: Η Ιταλία συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές της

Τον πιο βαρύ «φόρο» με απώλειες ανθρώπινων ζωών πληρώνει στην πανδημία του κορονοϊού η Ιταλία, καθώς τα θύματα στη γειτονική χώρα αυξάνονται διαρκώς, καθώς έχουν ξεπεράσει τα 8.000 και όλα δείχνουν πως θα είναι η πρώτη που θα καταγράφει πενταψήφιο αριθμό νεκρών.

Οι γιατροί κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να μειώσουν τις ανθρώπινες απώλειες, ωστόσο στο Μπέργκαμο έχει ξεφύγει η κατάσταση, με τα στρατιωτικά κομβόι που μεταφέρουν πτώματα εκτός πόλης να είναι μια σταθερή μακάβρια εικόνα.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Το δράμα των ανθρώπων που δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα

Τέταρτη σε κρούσματα, αλλά δεύτερη σε θύματα του κορονοϊού είναι η Ισπανία, η οποία επίσης δίνει μεγάλο αγώνα για να περιορίσει τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Ο κόσμος πλέον μένει σπίτι του, όπως δείχνουν και οι εικόνες από τους δρόμους της πάντα γεμάτης με ήχους και χρώματα Βαρκελώνης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με πριν λίγες ημέρες.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τους αστέγους παραμένει, οι οποίοι λόγω της αδυναμίας να εξασφαλίσουν μια κατοικία, «σπάνε» αναγκαστικά την καραντίνα. Για τους συγκεκριμένους ανθρώπους τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα εν μέσω πανδημίας.

Λονδίνο, Αγγλία: Από την κοσμοσυρροή, στους σχεδόν έρημους δρόμους

Μπορεί στην Αγγλία και γενικότερα στη Μεγάλη Βρετανία να πήραν στην αρχή αψήφιστα τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός, ωστόσο η πραγματικότητα ήρθε να φέρει την ολική ανατροπή, την οποία διαπίστωσε και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον. Έτσι, από τους γεμάτους κοσμοσυρροή δρόμους, πλέον όλα έχουν σχεδόν ερημώσει, ακόμη και στο πάντα γεμάτο βαβούρα Λονδίνο.

Λίσε, Ολλανδία: Δουλειά μέσα σε ένα πολύχρωμο φόντο, αλλά με... απόσταση

Και στην Ολλανδία o κορονοϊός καταγράφει πολύ υψηλά νούμερα, με τα κρούσματα να τείνουν προς τα 9.000, ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν τους 550. Παρόλα αυτά, οι παραγωγοί τουλίπας συνεχίζουν τη δουλειά τους, κρατώντας όμως τις απαραίτητες αποστάσεις, όπως αναφέρει και η ταμπέλα που υπάρχει μπροστά στο χωράφι.

Αθήνα, Ελλάδα: Οι πολιτικοί αρχηγοί κράτησαν τις μεταξύ τους αποστάσεις, όχι λόγω διαφορών

Μια ιδιαίτερη εικόνα απαθανάτισαν οι φωτογραφικοί φακοί κατά τη διάρκεια της τελετής εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, όταν έφτασαν στον Άγνωστο Στρατιώτη, κράτησαν την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους, όχι λόγω ιδεολογικών διαφορών, αλλά ελέω κορονοϊού.

Πράγα, Τσεχία: Μια εικόνα που έμοιαζε αλλόκοτη, πλέον αποτελεί καθημερινότητα

Μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, που έχει μπει στη μάχη κατά του κορονοϊού, φορά μια αυτοσχέδια μάσκα και... ειδικά γυαλιά, ώστε να προστατευθεί. Τα συγκεκριμένα αξεσουάρ είναι απαραίτητα για τις δραστηριότητες στην Τσεχία, με τις εικόνες που θα έμοιαζαν αλλόκοτες στο παρελθόν, να αποτελούν καθημερινότητα.

Τεχεράνη, Ιράν: Μακάβρια εικόνα για το τι θα ακολουθήσει

Περίπου 2.000 κρεβάτια σε έναν εκθεσιακό χώρο στην Τεχεράνη «στρίμωξαν» οι Αρχές της χώρας, καθώς η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει, με τα χειρότερα να αναμένονται το επόμενο διάστημα. Ήδη τα καταγεγραμμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 30.000, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 2.400.

Κοχίμα, Ινδία: Η αγάπη για τα ζώα αποδεικνύεται στις δύσκολες στιγμές

Μπορεί η ανθρωπότητα να δίνει μάχη για να σώσει εαυτόν, αλλά η αγάπη για τα ζώα δεν παύει να υφίσταται ακόμη μαι σε αυτήν την καμπή που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από την Ινδία, με δύο παιδιά που φορούν μάσκες, να μεταφέρουν τον άρρωστο σκύλο τους, μετά από επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Τόκιο, Ιαπωνία: Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων φέρνει άλλες πρωτεραιότητες

Έπειτα από σχετική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας συμφώνησε με τη ΔΟΕ να μεταφέρει για το 2021 τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ήταν προγραμματισμένοι για το φετινό καλοκαίρι, στο Τόκιο. Πλέον, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου επικεντρώνεται σε άλλα ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μαϊάμι, ΗΠΑ: Η κατάσταση έχει ξεφύγει, οι αριθμοί... ζαλίζουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έγιναν η πρώτη χώρα του πλανήτη που ξεπέρασε τα 100.000 κρούσματα κορονοϊού, με τα νούμερα να παρουσιάζουν μια τρομακτική γεωμετρική άνοδο. Οι Αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο και παρά τις προσπάθειες να υπάρξει περιορισμός, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο σε αυτήν τη χρονική περίοδο.

Αβάνα Κούβα: Ένα μήνυμα ελπίδας που είναι τώρα υπεραπαραίτητο

Ένα μήνυμα ελπίδας, όπως και γιατρούς στην Ιταλία που μετρά τα περισσότερα θύματα του κορονοϊού, στέλνει η Κούβα. Στην Αβάνα ο κόσμος προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του (περίπου) όπως πριν, έχοντας πάρει τα απαραίτητα μέτρα του, όπως αυτό το ζευγάρι που απολαμβάνει τη βόλτα του στην παραλία, έστω και με μάσκες.
 
Πηγή newsbeast.gr