Οι διάσημες πυραμίδες στο Τεοτιουακάν άνοιξαν ξανά για το κοινό

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 20:03
Οι διάσημες πυραμίδες στο Τεοτιουακάν άνοιξαν ξανά για το κοινό

Οι τεράστιοι ναοί και οι πυραμίδες του Τεοτιουακάν, ενός από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του Μεξικού, άνοιξαν ξανά για τους επισκέπτες.  Τα μνημεία έμειναν κλειστά για περισσότερους από πέντε μήνες, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

 
 

Την περασμένη Πέμπτη, μπορούσε να δει κανείς έναν αριθμό τουριστών κατά μήκος του κυρίως δρόμου της αρχαίας πόλης, γνωστού ως «Η Λεωφόρος των Νεκρών». Ο αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί πλέον για 3.000 τουρίστες την ημέρα, οι οποίοι εισέρχονται μετά από θερμομετρήσεις και φορώντας μάσκες. Τα δύο Μουσεία που βρίσκονται εκεί θα παραμείνουν κλειστά.   

 

 
 

Το Μεξικό έχει πληγεί σοβαρά από τον κορωνοϊό. Έχουν καταγραφεί σχεδόν 650.000 μολύνσεις και περίπου 70.000 θάνατοι από τις υγειονομικές αρχές. Το Τεοτιουακάν, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πόλης του Μεξικού, ήταν κάποτε η μεγαλύτερη πόλη της αμερικανικής ηπείρου.

 
 

Οι ειδικοί λένε ότι η μητρόπολη των περίπου 100.000 κατοίκων έφτασε στην ακμή της ανάμεσα στο 100 π.Χ. και το 550 μ.Χ. χάρη σε μία «ανθηρή» οικονομία και την παραγωγή αγαθών ανάμεσα στα οποία ήταν λεπίδες οψιδιανού για μαχαίρια και όπλα