Ο Υφ. Εσωτερικών στη Νάουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης 'Η Ελληνίδα στον Πόλεμο'

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 12:21
Ο Υφ. Εσωτερικών στη Νάουσα  για τα εγκαίνια της έκθεσης  'Η Ελληνίδα στον Πόλεμο'

Έκθεση με θέμα «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο» διοργανώνει  το  Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας στην αίθουσα Τέχνης «ΝΑΙΑΣ».

Τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης που θα παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις,  θα πραγματοποιήσει στη Νάουσα, την Παρασκευή στις 6 μ.μ. ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος  Καράογλου, με την παρουσία του Δημάρχου Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στόχος της σημαντικής αυτής διοργάνωσης είναι  η απόδοση της οφειλόμενης ελάχιστης τιμής στις γυναίκες της πατρίδας  μας αλλά και η ανάδειξη για εκπαιδευτικούς σκοπούς των αγώνων Ελληνίδων που πρωτοστάτησαν για την ελευθερία του τόπου μας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι δημότες και οι επισκέπτες  της Νάουσας  μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο παραχωρήθηκε από ιστορικούς φορείς της χώρας μας (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Πολεμικό Μουσείο, Σχολή Ευελπίδων κ.ά καθώς  και μέσα από κείμενα έγκυρων ιστορικών και μουσειολόγων, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αγώνες και τη συμμετοχή των Ελληνίδων στους αγώνες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση της έκθεσης υποστηρίζεται και με τη συνδρομή του Γ’ Σώματος Στρατού.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο  6-9 μ.μ. και Κυριακές 11 π.μ.- 2 μ.μ. και 6-9 μ.μ.