Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να αποκλείσει τον Άγιαξ στο Champions League

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 17:35
Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να αποκλείσει τον Άγιαξ στο Champions League

@paok_fc

Με τα προκριματικά του Champions League να έχουν φτάσει στη διαδικασία των play-off, ο ΠΑΟΚ είχε από νωρίς να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο αντίπαλο. Ο λόγος για τον Άγιαξ, τον οποίο αντιμετώπισε ο «δικέφαλος» του βορρά σε 2 παιχνίδια. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει μια ισοπαλία 2-2, η οποία άφηνε πιθανότητες για τον εκτός έδρας αγώνα. Πολύ δυνατά στάθηκε ο ΠΑΟΚ και στο Άμστερνταμ, όμως η ολλανδική ομάδα κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 3-2 και να τον θέσει εκτός διοργάνωσης.

Αυτός ο δεύτερος αγώνας εξελίχθηκε σε πραγματικό «θρίλερ». Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 23’ με τον Μπίσεσβαρ, μετά από πολλές πιέσεις του Άγιαξ  και αντίστοιχες «σωτήριες» επεμβάσεις του Πασχαλάκη που κράτησαν μέχρι εκείνη τη στιγμή ανέπαφη την εστία του. Αμέσως μετά το γκολ του Μπίσεσβαρ, σφυρίχτηκε πέναλτι υπέρ των Ολλανδών, το οποίο κατάφερε να αποκρούσει ο Πασχαλάκης διατηρώντας έτσι το 0-1. Δυστυχώς όμως, τα δύο πέναλτι που ακολούθησαν υπέρ του Άγιαξ, στο 43’ και στο 85’, βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα. Ειδικά για το πέναλτι που δόθηκε στο 85’ υπήρξαν αμφιβολίες αλλά παρά τις πολλές ενστάσεις από πλευράς ΠΑΟΚ, η απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε. Έτσι λίγο πριν το τέλος του αγώνα και καθώς ο Άγιαξ είχε σημειώσει κι ένα γκολ στο 79’, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 3-1. Ωστόσο, μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού, ο Μπίσεσβαρ κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 3-2 στις καθυστερήσεις. Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη διοργάνωση κι έτσι πλέον θα συνεχίσει την πορεία του στο Europa League, όπου αρχικά θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για την πρόκριση στο επόμενο στάδιο των ομίλων.

Εν τω μεταξύ τα προκριματικά του Champions League συνεχίζονται και στις 28 Αυγούστου θα ξέρουμε ποιες 6 ομάδες θα πάνε να συναντήσουν τις υπόλοιπες για τους 32 των ομίλων. Η περυσινή τιτλούχος Λίβερπουλ, είναι όπως δείχνει το στοίχημα της bwin για το Champions League ανάμεσα στα κορυφαία φαβορί μαζί με τις Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Η κλήρωση που θα γίνει στις 29 Αυγούστου θα καθορίσει την σύνθεση των ομίλων και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν τα πιο «ζόρικα» παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα καταφέρει να πάει στη φάση των ομίλων, καθώς στα play-off των προκριματικών έχει ήδη κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι τη ρωσική Κράσνονταρ με 4-0. Το πλεονέκτημα είναι μεγάλο, καθώς ουσιαστικά η ρωσική ομάδα θα πρέπει να κάνει θαύματα για να το ανατρέψει. Ο Άγιαξ που συνεχίζει την πορεία του στη διοργάνωση έφερε λευκή ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ νίκες στο πρώτο σκέλος πήρανε η Δυναμό Ζάγκρεμπ, η Σλάβια Πράγας και η βελγική Κλαμπ Μπρουζ. Η συνέχεια στις 27 & 28 Αυγούστου, με τα τελικά αποτελέσματα για την πρόκριση στους ομίλους.