Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 11:40
Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Τoυ κ. Χρήστου Μπίντα. Εντυπη έκδοση 'Φωνή Ναούσης' 21/3/202

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ πλανιέται πάνω από τον πλανήτη και τώρα επισκέφτηκε και την Ελλάδα: Ο κόβιντ 19!

ΟΣΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ σε άλλες περιοχές του πλανήτη, απομακρυσμένες, τον βλέπαμε με κάποιο φόβο, αλλά νιώθαμε ασφαλείς. Τώρα κυκλοφορεί ανάμεσά μας και προκαλεί πανικό.

ΖΟΥΜΕ πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κλειστά σχολεία, κλειστά Πανεπιστήμια, κλειστά εμπορικά κέντρα, καταστήματα, καφετέριες, γήπεδα, αθλητικά κέντρα, θέατρα, κινηματογράφοι, όλα κλειστά! Κλειστά τα πάντα! Έκλεισαν και τις εκκλησίες. Αν είναι δυνατόν!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ να κλειστούμε στα σπίτια μας και να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό, ώστε να εμποδίσουμε όσο το δυνατόν την περαιτέρω εξάπλωσή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ότι θα εξαπλωθεί. Ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού θα νοσήσει. Το θέμα είναι να γίνει αυτό σιγά σιγά και ελεγχόμενα, ώστε να μπορεί το Σύστημα Υγείας να αντεπεξέλθει στις τεράστιες ανάγκες περίθαλψης ασθενών που θα αντιμετωπίσει. Να μη χάσουμε ανθρώπους!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, αλλά προπαντός για το καλό των συνανθρώπων μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες – δυνάμει ποιος δεν ανήκει σ’ αυτές;- να δείξουμε υπευθυνότητα.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να είναι ανεύθυνος!

Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ όταν είναι αδέσποτη, επιβαρύνει τους άλλους. Ανάλαβε τις ευθύνες σου και μην επιβαρύνεις τους άλλους.

ΑΝ ΔΕ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ, τώρα, στο σπίτι σου, για λίγο διάστημα, κάποιοι θα μείνουν για πάντα, σε κάποιο άλλο σπίτι στενόχωρο. Το θεωρείς δίκαιο αυτό;

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΨΕΙ τους συνανθρώπους μας, που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, απέναντί τους.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ αυτοί σ’ αυτές τις ομάδες, αύριο θα ανήκεις εσύ. Πού ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν είναι αναλώσιμος. Προστατευθείτε, για να προστατέψετε. Στατιστικά σημαντικός πληθυσμός είναι και ο ένας άνθρωπος.

ΒΕΒΑΙΑ, ο πιο κακός σύμβουλος σε τέτοιες καταστάσεις είναι ο πανικός.

ΚΑI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ που προκαλεί σύγχυση και χάος και ακαταστασία και απορρυθμίζει το σύστημα και το τινάζει στον αέρα, κάνοντας τα πράγματα τραγικά δύσκολα.

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ, ο πανικός δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς και βγάζει στην επιφάνεια όλη τη σκατοψυχιά που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.

ΑΚΡΙΒΩΣ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ, τα σκ@τ@ επιπλέουν.

ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, δυστυχώς, είδαμε πολλά από αυτά να επιπλέουν.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκάλεσε η σφοδρότητα των επιθέσεων κάποιων εναντίον της Εκκλησίας. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ την εύλογη ανησυχία σου, για το τι θα έπρεπε να κάνει και να μην κάνει, η Εκκλησία, στην παρούσα φάση, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, και άλλο να βγάζεις τα σώψυχά σου -όλα τα ιδεολογικά σου απωθημένα- εναντίον της, με αφορμή αυτήν την κατάσταση.

ΕΤΣΙ, ΛΟΙΠΟΝ, όλοι αυτοί, που μέχρι χθες κραύγαζαν ότι η απαγόρευση του καρνάβαλου ήταν φασισμός, σήμερα, βρήκαν την ευκαιρία να τα βάλουν με το ιερότερο των μυστηρίων της: τη Θεία Ευχαριστία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Δεν είσαι χριστιανός, αν δεν πιστεύεις πως αυτό που κοινωνείς είναι σώμα και αίμα Κυρίου και όχι κρασί και ψωμί. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, ότι είσαι χριστιανός, αν πιστεύεις πως αυτό που κοινωνείς είναι απλά ψωμί και κρασί και όχι σώμα και αίμα Κυρίου. Το θέμα δεν είναι αν η Θεία Κοινωνία είναι άξια να την κοινωνήσουμε, χωρίς να μας βλάψει, αλλά αν εμείς είμαστε άξιοι να την κοινωνήσουμε, χωρίς να μας βλάψει. Βασικές γνώσεις.

ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του ιού, στο χώρο της συνάθροισης του ιερού ναού, από άτομο και άτομο, και οπουδήποτε αλλού, εξυπακούεται ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος και θα έπρεπε να ληφθούν άμεσα και αυστηρά μέτρα, όπως και ελήφθησαν. Έτερον εκάτερον.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, λοιπόν;

ΥΠΟΜΟΝΗ, μέχρι να περάσει το κακό. Τι άλλο να κάνουμε;

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε, από το να εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Και ο Θεός βοηθός, φυσικά!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλους και ιδιαίτερα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και σε όλους όσοι εμπλέκονται ενεργά στην αντιμετώπιση αυτής της θεομηνίας.

ΥΓ: ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, να διασκεδάσουμε κάπως την κατάσταση:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ανάμεσά μας και θέλει να γίνει ο κολλητός σου: κόβιντ 19.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τον κόβιντ 19 είναι ότι θέλει, ντε και καλά, να γίνει κολλητός σου. Δρόμο, ρε φίλε! Δε σε γουστάρουμε!

Ο ΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ κάτω από τη μύτη μας. Προς Θεού, μην εισπνέετε! Μόνο εκπνοές!

ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ με σαπούνι και λες: «Σε σκοτώνω κόβιντ 19!»

ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ! Πού θα πάει. Υπομονή!