Ο Γρηγ. Μαρκοβίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Νάουσας σε συνέντευξη τύπου. Βίντεο

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 20:55
Ο Γρηγ. Μαρκοβίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Νάουσας σε συνέντευξη τύπου. Βίντεο

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Νάουσας ανακοίνωσε επίσημα ο δικηγόρος κ. Γρηγ. Μαρκοβίτης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τετάρτη απόγευμα στο 'Κιόσκι'. 

Μεταξύ άλλων τόνισε: 

- Η απόφαση μου αυτή είναι το προϊόν έντονων προβληματισμών και γόνιμων συζητήσεων που είχα, εδώ και αρκετό καιρό, με σημαντικό αριθμό ατόμων, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Συνδημότισσες και συνδημότες που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας, νοιάζονται για τον τόπο τους, ενδιαφέρονται για την προκοπή του, εδώ και 1,5 χρόνο, συζητάμε και αναζητούμε διέξοδο από το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί ο Δήμος μας.  

Ο κατήφορος και η κατρακύλα του Δήμου μας πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας. Πρέπει, όλες και όλοι μας, να ανασκουμπωθούμε, να κάνουμε ότι είναι δυνατό και απαραίτητο ώστε να σταματήσει ο μαρασμός.

- Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να είναι εφαλτήριο για άλλες βλέψεις, ούτε «καταφύγιο» βιοπορισμού. Ούτε, βέβαια, στόχος προσωπικής, επαγγελματικής, κοινωνικής ή οικονομικής καταξίωσης.

- Eίναι απαραίτητο ένα Πανδημοτικό προσκλητήριο ενεργοποίησης, συμμετοχής, δημιουργίας, αγώνα. Ένα προσκλητήριο μάχης για να ανοίξουμε το δρόμο στο αύριο που επιθυμούμε και μας αξίζει.

- Θα πρέπει, επιτέλους, να χαραχθεί μία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ  ΣΤΟΧΩΝ.

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής προϋποθέτει :

  • Να ψηφιστούμε τον Οκτώβριο του 2023,
  • Αμέσως μετά, αλλά και από πριν, όλοι οι δημότες να είναι πρόθυμοι για συμμετοχή και συνεργασία με βάση το τετράπτυχο ΟΛΟΙ σε μια ΟΜΑΔΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  • Θα αποτυπωθεί λεπτομερώς ΤΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ σε όλους τους τομείς (περιουσιακά στοιχεία, χρέη, έργα σε εξέλιξη, έσοδα, έξοδα κλπ),
  • Θα γίνει άμεσα ο καθορισμός ΣΤΟΧΩΝ, μικρών και μεγάλων, η ιεράρχησή τους και οι αντίστοιχες αξιολογήσεις, προκειμένου να μην ματαιοπονούμε.
  • Θα κυριαρχήσει ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε κάθε μας βήμα,
  • Θα φροντίσουμε να διδαχθούμε και να εξελίξουμε πετυχημένα παραδείγματα άλλων περιοχών, εσωτερικού και εξωτερικού, επιδιώκοντας και την βοήθεια συμπατριωτών μας που διαπρέπουν εκτός του Δήμου μας,
  • Θα αποτινάξουμε την παραίτηση από την προσπάθεια και την κυριαρχούσα «κούραση της αδράνειας», με ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κάποιων δραστηριοτήτων στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Περισσότερα στη "Φωνή"