Ο Γ. Καισαρίδης σε Σεμινάριο Εκπαιδευτών Διάσωσης σε χιονοστιβάδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 13:16
Ο Γ. Καισαρίδης σε Σεμινάριο Εκπαιδευτών Διάσωσης σε χιονοστιβάδες

Ένα τριήμερο σεμινάριο εκπαιδευτών στην αναζήτηση και διάσωση σε περίπτωση χιονοστιβάδας (search and rescue) έγινε το τριήμερο 16-17-18 Δεκεμβρίου στο Καϊμακτσαλάν και συμμετείχε ο συνοδός Βουνού Γιώργος Καισαρίδης (μέλος της Hellenic Mountain Leaders Association). Οι φορείς που το διοργάνωσαν ήταν η  Mountain Safety από την Ελβετία (ένας οργανισμός με εξειδίκευση στην ορεινή διάσωση). Την ΑNENA (Association National pour l'etude de la Neige ed des Avalanches)  που εδρεύει στθς Γαλλικές Άλπεις στην Grenoble και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

 Εξειδίκευση σε ένα  πολύ σοβαρό αντικείμενο που αφορά την ανθρώπινη ζωή και είναι κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει κάθε εμπλεκόμενος με χειμερινές δραστηριότητες βουνού.

 Στο σεμινάριο υπεύθυνος ήταν ο απόλυτος ειδικός, Ελβετός : Manuel Genswein και ένα εξαιρετικό team από οδηγούς βουνού (Μπάμπης Μαρινίδης, Ηρακλής Μωυσίδης, Νίκος Λαζανάς) και εκπαιδευτές Anena (Νεκτάριος Παρμάκης,  Βαγγέλης  Συμβουλίδης και Γιώργος Λακιάς). Το σεμινάριο αφορούσε μόνο επαγγελματίες βουνού. 

Ο κ. Καισαρίδης έχει κάνει πολλές εκπαιδεύσεις πάνω σε αναρρίχηση, Ορειβατικό Σκι, χειμερινό βουνό, εκπαίδευση διεθνώς συνοδών (International Mountain Leader) με τα πρότυπα της UIMLA (Union of International Mountain Leader Associations). Έχει τελειώσει ΙΕΚ συνοδών Βουνού. Είναι μέλος επιτροπής για την προώθηση του ορειβατικού Σκι στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και έφορος Ορειβασίας του ΕΟΣ Νάουσας. Συνεργάζεται με πρακτορεία και φορείς πάνω στο αντικείμενο του και μέσα στις γιορτές σε συνεργασία με τον Κένταυρο Νάουσας έχει ένα πολύ ωραίο Mountain Winder Camp (για παιδιά και οικογένειες) με δύο 3ημερο στο βουνό μας. Πληροφορίες τηλ. 6948516659