Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος Υφυπουργός Αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 21:37
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος Υφυπουργός Αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία

θα συμβάλει τα μέγιστα με τις γνώσεις του στην ανάταση της εθνικής μας οικονομίας

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος τοποθετήθηκε Υφυπουργός Αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία. 

Ο Πρωθυπουργός της χώρας του εμπιστεύτηκε την νευραλγική αυτή θέση στην οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί και θα φέρει με απόλυτη επιτυχία το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας. 

Οπως είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα το Νομό Ημαθίας που υπεραγαπά και με τον τρόπο του θα στηρίξει την παραγωγική τάξη αναστηλώνοντας την τοπική οικονομία.

Ο κ. βεσυρόπουλος έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν την αξία του ως Βουλευτής, αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Εϊναι τιμή για την Ημαθία που έγινε Υφυπουργός και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλό κουράγιο. Η επιτυχία είναι δεδομένη.

 

Το βιογραφικό του κ. Βεσυρόπουλου

 

Ο Απόστολος Φ. Βεσυρόπουλος, γεννήθηκε στη Βέροια.

Είναι Οικονομολόγος, Βουλευτής Ημαθίας και Αν.Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας. Σύζυγός του είναι η εκπαιδευτικός Κατερίνα Κατσαβού και μαζί έχουν δύο παιδιά. Τη Χρυσούλα και το Βασίλη.

Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του A.Τ.Ε.Ι Λάρισας στο Τμήμα λογιστικής, και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προσελήφθη μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα.

Προέρχεται από την αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας και Νομαρχιακός  Σύμβουλος και Αντινομάρχης Ημαθίας με αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή.

  • 2012
     

    Βουλευτής Ημαθίας

    Στις εκλογές του 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας.

  • 2015
     

    Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης & επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

    Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Ημαθίας ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στο νομό και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

  • 2015
     

    Επικεφαλής του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής

    Το 2015 ανέλαβε επικεφαλής του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

  • 2016
     

    Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών

    Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , το Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε Αν. Τομεάρχης Οικονομικών, με αρμοδιότητα τη φορολογική πολιτική.
    Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και στην Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του».