Ο A.C. ARISTOTELIS συμμετέχει στο ERASMUS+ SPORT programm TAEKWON-DO for EMPOWERMENT

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 09:48
Ο A.C. ARISTOTELIS συμμετέχει στο ERASMUS+ SPORT programm TAEKWON-DO for EMPOWERMENT

Ο A.C. ARISTOTELIS συμμετέχει στο ERASMUS+ SPORT programm TAEKWON-DO for EMPOWERMENT. Κύριος στόχος του είναι η κοινωνική ένταξη των εθνικών μειονοτήτων μέσω του αθλητισμού. Το έργο υλοποιείται από τρεις συλλόγους από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία.

Στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου Taekwon-do Power στη ΝΑΟΥΣΑ όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών συλλόγων-εταίρων. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διαδικασίες επικοινωνίας και διαχείρισης για την υλοποίηση του έργου. Παρουσιάστηκε αναλυτικά το προσχέδιο του προγράμματος εργασίας και συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την υλοποίησή του.

Η έναρξη του έργου ανακοινώθηκε ενώπιον εκπροσώπων του συλλόγου Αριστοτέλη, εκπροσώπων των ΜΜΕ και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Το έργο θα αντιμετωπίσει την ανάγκη να καλλιεργηθεί μια κοινή αίσθηση ότι ανήκουν στους Ευρωπαίους, κατευθύνοντας τις προσπάθειές του στους νεότερους. Δεδομένου ότι ο αθλητισμός είναι μια καθολική γλώσσα κατανοητή από όλους, μέσω του έργου θα συμβάλει στην πρόληψη της μισαλλοδοξίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, συμπεριλαμβανομένων των στερεοτύπων των φύλων, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της περιθωριοποίησης.

Τα κύρια αποτελέσματα του έργου είναι το διασκεδαστικό πρόγραμμα TAEKWON-DO FOR EMPOWERMENT για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας και της ικανότητας των παιδιών και των νέων να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ζωντανά. Οι δραστηριότητες θα τους βοηθήσουν να χτίσουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και έτσι να τους ενδυναμώσουν να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν με τις δικές τους προσπάθειες.

Η ομάδα στόχος είναι νέοι με εθνοτική μειονότητα ηλικίας 7-11 ετών που στερούνται γονικής μέριμνας, ζουν σε κέντρα μεταναστών, χαμηλής κοινωνικής θέσης κ.λπ. Οι ευρωπαϊκές χώρες, να είναι εξοικειωμένες με τους πολιτισμούς τους, να γνωρίζουν τη δική τους ευθύνη ως πολίτες, την πολιτιστική τους ταυτότητα και να μοιράζονται τις ιδέες τους. Αυτό θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και το κίνητρό τους για μάθηση.

Οι επιλεγμένοι εταίροι – ο σύλλογος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Ελλάδα), ο Όμιλος Taekwon-do της Κεντρικής Αστυνομίας (Βουλγαρία) και ο Όμιλος Taekwon-do AHAC (Σλοβενία) – είναι οι πλέον κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αυτό το ευρωπαϊκό έργο, επειδή η σύμπραξη TAEKWONDO for EMPOWRMENT βασίζεται στην ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ μακροχρόνιων συνεργατών, που έχουν αποδεδειγμένη σχέση λόγω της πολυάριθμης μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης Taekwondo που διοργανώθηκε από κοινού και της υλοποίησης μιας σειράς πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των παιδιών για τον αθλητισμό και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής μέσω της φιλοσοφίας Taekwondo.

 

Το 2018, ο Όμιλος TAEKWON-DO της Κεντρικής Αστυνομίας και οι συνεργάτες από τη Σλοβενία ​​και την Ελλάδα έλαβαν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ Sport για ένα άλλο έργο Be Value – GET A BLACKBELT IN VALUES. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε και προωθήθηκε, σε παιδιά 7-11 ετών. Μέρος αυτού του εξωσχολικού προγράμματος ήταν ένα ειδικό σύστημα χαρακτήρων καρτών μπόνους. Μέσω αυτού του συστήματος καρτών τα παιδιά κερδίζουν πόντους κάθε φορά που επιδεικνύουν ιδιότητες που διδάσκονται στο TAEKWON-DO - σεβασμός, υπευθυνότητα, αυτοέλεγχος, πειθαρχία, αλληλοβοήθεια. Οι γονείς ελέγχουν και επιβεβαιώνουν τα σημεία. Με τη βοήθεια του προγραμματος αυτου, οι εταίροι θα πολλαπλασιάσουν τη χρήση της κάρτας μπόνους σε ένα άλλο επίπεδο προσπαθώντας να ενδυναμώσουν τα παιδιά εθνοτικών μειονοτήτων και τα άτομα μεταναστευτικής καταγωγής να συμμετέχουν στον αθλητισμό και επίσης να τα κάνουν να αισθάνονται αυτοπεποίθηση στο σχολείο και κοινωνία.