Νίκη-ανάσα για τον Ζαφειράκη επί του Φαίακα Κέρκυρας! Αισιοδοξία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:08
Νίκη-ανάσα για τον Ζαφειράκη  επί του Φαίακα Κέρκυρας! Αισιοδοξία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα ανδρική ομάδα χάντμπωλ του Ζαφειράκη Νάουσας επικρατώντας το περασμένο Σάββατο στο κλειστό μας γυμναστήριο επί του Φαίακα Κέρκυρας με ανατροπή και τελικό σκορ 30-27.

Μπροστά στα μάτια των φίλων του, που γέμισαν το ΔΑΚ, ο «Ζαφειράκης» ξεκίνησε στο παιχνίδι με ένα μουδιασμένο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν στο σκορ. Η πολύ καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα της Κέρκυρας Κουλούρη σε συνδυασμό με τις επιθετικές δημιουργίες του Τσίλη (αλλά και τα αρκετά λάθη των γηπεδούχων) διαμόρφωσαν το σκορ του ημιχρόνου σε 12-14.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Ζαφειράκης παρουσίασε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Η καλή ανάγνωση του παιχνιδιού από τον έμπειρο τεχνικό κ. Δεληγιάννη αλλά και η βελτιωμένη απόδοση των Ναουσαίων, στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξε τελείως το σκηνικό του παιχνιδιού. Επιθετικά, οι Ναουσαίοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και σταδιακά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, προβάδισμα που κράτησαν μέχρι και την λήξη του αγώνα. Δεν είναι υπερβολικό να λεχθεί πως δεν υπήρξε αθλητής του Ζαφειράκη που να μην πρόσφερε τα μέγιστα για τη νίκη στον αγώνα, ωστόσο από άποψη αποτελεσματικότητας στα γκολ ξεχώρισαν οι Ναουσαίοι Θεοδωρόπουλος και Ρότζιος που μαζί σημείωσαν τα 17 από τα 30 γκολ της ομάδας.

Οι δύο βαθμοί που κέρδισε η ομάδα μας στο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την πορεία της στην πρώτη κατηγορία χάντμπωλ της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο της Νάουσας, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τον κόσμο που ήταν εκεί για να στηρίξει την προσπάθεια του Ζαφειράκη (πάντα τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ).

 Είναι γνωστό στον κόσμο του χάντμπωλ πως το γήπεδο της Νάουσας αποτελεί μια από τις πολύ δυνατές έδρες της Ελλάδας, λόγω της αγάπης του κόσμου και δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός του ως… «κλουβί».

Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας το επόμενο Σάββατο εκτός έδρας, απέναντι στον πρωτοπόρο του ομίλου ΠΑΟΚ.

Τα πεντάλεπτα: 0-3, 2-6, 6-9, 6-11, 9-11, 12-14 (Ημχ), 15-15, 18-17, 21-18, 24-19, 28-21, 30-27

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Κανιζάι 6, Πίτος 1, Θεοδωρόπουλος 9, Γαλίτης, Δασκαλόπουλος, Πινακούδης, Τσάτσας 1, Τζουβάρας, Μπουμπουλέντρας, Κρέξης, Δάιος, Μπόλας , Ραντίσεβιτς 2, Διδασκάλου 1, Ρότζιος 8, Τσαγκέρας 2

Διαιτητές: Λινάρδος-Νικολαϊδης. Δίλεπτα: 8/8 Πέναλτι: 3/3, 3/3