Νέο μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων στη Φυλή - Κάηκαν σπίτια στη Χασιά

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 20:03
Νέο μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων στη Φυλή - Κάηκαν σπίτια στη Χασιά

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Φυλή. Η πύρινη λαίλαπα πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς, προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Το 112 ήχησε ξανά στα κινητά των κατοίκων της περιοχής, ζητώντας να εκκενωθούν περιοχές με κατεύθυνση το κέντρο του Μενιδίου.

Συγκεκριμένα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Άγιος Ιωάννης Ρώσος και Ντάρδιζα, καλούνται να μετακινηθούν προς το κέντρο του Μενιδίου, καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά.

Νωρίτερα, έπειτα από μηνύματα του 112, ζητήθηκε εκκένωση για τα Άνω Λιόσια και τους οικισμούς Γεννηματά και Κανάλα. Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν νότια, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει φτάσει στον οικιστικό ιστό και καίγονται σπίτια. Στα Άνω Λιόσια, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από τα σπίτια τους.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στην περιοχή της Χασιάς. Η πυρκαγιά ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καούν σπίτια, ενώ οι κάτοικοι μάχονται με κάθε μέσο προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Πλέον, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς την Πάρνηθα.

Δραματική έκκληση απηύθυνε ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, που ζητούσε «επειγόντως εναέρια μέσα».

Στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 164 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 υδροφόρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις έξι αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.