Nebojsa Kanizaj: Ο Σέρβος περιφερειακός του Ζαφειράκη!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 10:17
Nebojsa Kanizaj: Ο Σέρβος  περιφερειακός του Ζαφειράκη!

Πάνε τρεις μήνες σχεδόν από τότε που η ανδρική ομάδα χάντμπωλ του Ζαφειράκη Νάουσας ξεκίνησε την προετοιμασία της για το πρωτάθλημα της HandballPremier, στο οποίο και αγωνίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Μέχρι και σήμερα, αγωνιστικά, η ομάδα της πόλης μας, αποτελεί έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο για όλες τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και από τη μικρή διαφορά στο σκορ που τη χωρίζει από τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί τα αποτελέσματα μέχρι και σήμερα να μην είναι αυτά που οι συντελεστές της ομάδας, επιδιώκουν, ωστόσο είναι παραδεκτό πως ο Ζαφειράκης σε κάθε αγώνα παλεύει μέχρι τέλους. Ούτως ή άλλως, και μόνη η συμμετοχή της ομάδας της πόλης μας, στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, μας κάνει υπερήφανους και αξίζει τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων μας!

Βασικοί συντελεστές της φετινής προσπάθειας του Ζαφειράκη, για την παραμονή του στην κατηγορία, πέρα από τους Ναουσαίους αθλητές που αποτελούν και τον βασικό κορμό της ομάδας, είναι οι δύο ξένοι αθλητές που ήρθαν  και μένουν στη Νάουσα ως μεταγραφές. Πρόκειται για τον Σέρβο περιφερειακό NebojsaKanizajκαι τον Γάλλο τερματοφύλακα RonanLePeillet.

Για να τους γνωρίσουμε καλύτερα τους… νέους μας συμπολίτες, η «Φωνή» αποφάσισε να  πραγματοποιήσει δύο ξεχωριστά σύντομα διαδικτυακά αφιερώματα για τους δύο αθλητές.

«Ο άνθρωπος που δεν φοβάται»

Ερχόμενος από τη βόρεια Σερβία, ο NebojsaKanizaj, μεγάλωσε και κατοικεί στην γραφική πόλη του NoviKneževac. ToNoviKneževac είναι έδρα του ομώνυμου δήμου που βρίσκεται στην περιφέρεια Βόρειου Μπανάτ  της αυτόνομης επαρχίας της Βοϊβοντίνα της Σερβίας. Η πόλη έχει πληθυσμό 6.960 κατοίκους, ενώ ο δήμος Novi Kneževac έχει 11.269 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή 2011. Το όνομα της πόλης μεταφράζεται ως «το νέο μέρος του πρίγκιπα» και ο πληθυσμός της είναι μεικτός  καθώς  κατοικείται κυρίως από Σέρβους και Ούγγρους.

Ο Νεμπόισα γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1994 και από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε το χαντμπολ.  Toόνομα του, χαρακτηριστικό, καθώς στα σέρβικα  σημαίνει «ο άνθρωπος που δεν φοβάται». Στο ξεκίνημα του, αγωνίστηκε στις ακαδημίες του σωματείου HCObilić, ενώ  στην πορεία της καριέρας του αγωνίστηκε για τις ομάδεςHC Crvena Zvezda και HC Proleter, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι και πέρσι, στην πρώτη εθνική κατηγορία της Σερβίας.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί φορώντας την φανέλα των HC Vecses και HC Dabas στην Ουγγαρία. Φέτος, επιλέχθηκε από το τεχνικό επιτελείο του Ζαφειράκη και εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας για να τη βοηθήσει ενισχύοντας την περιφέρεια της.

Σχετικά με την παραμονή του στη Νάουσα και τη συμμετοχή του στην ομάδα του Ζαφειράκη ο Nebojsa μαςδήλωσε αποκλειστικά:

« Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας του Ζαφειράκη Νάουσας. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και η τεχνική ομάδα του κ. Δεληγιάννη έχει καταφέρει να μας «δέσει» ως σύνολο. Μπορεί μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των αγώνων να μην ήταν αυτά που περιμέναμε, ωστόσο το πρωτάθλημα είναι ακόμη σε εξέλιξη και θα παλέψουμε να φέρουμε στους επόμενους αγώνες τις νίκες που χρειαζόμαστε.

            Όσον αφορά την παραμονή μου στη Νάουσα, αυτή δεν διαφέρει και πολύ από το περιβάλλον που έχω μάθει να ζω. Το NoviKnezevacείναι μια μικρή πόλη εξίσου και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ οικεία. Ο κόσμος της Νάουσας είναι πολύ φιλόξενος και, σε μεγάλο βαθμό, μας έχει αγκαλιάσει και μας έχει κάνει να νιώσουμε πολύ άνετα και όμορφα».

 Η «Φωνή» εύχεται στον Nebojsaκαλό υπόλοιπο στη Νάουσα και στον Ζαφειράκη και οι νίκες που χρειάζεται η ομάδα να έρθουν σύντομα!

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει ένα μικρό αφιέρωμα στον Γάλλο τερματοφύλακα της ομάδας RonanLePeillet.