Νέα τηλεφωνική απάτη στη Νάουσα: Απέσπασαν από ηλικιωμένη 15.000 ευρώ!

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 11:04
Νέα τηλεφωνική απάτη στη Νάουσα: Απέσπασαν από ηλικιωμένη 15.000 ευρώ!

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 52χρονος μέλος της σπείρας μετά από ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας

Δεν προλάβαμε να γράψουμε για το περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται Ναουσαίος Ταξιτζής(αναλυτικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της Φωνής Ναούσης) και άλλο ένα συμβάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας με θύμα τηλεφωνικής απάτης αυτή τη φορά ηλικιωμένη συμπολίτισσά μας που διαμένει στην Αγ. θεοφάνους, από την οποία κατάφεραν και απέσπασαν οι επιτήδειοι 15.000 ευρώ!

Η μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν είναι η ίδια: Της τηλεφώνησαν προσποιούμενοι τον γιατρό και ισχυρίστηκαν ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματισθεί, ζητώντας  χρηματικό ποσό για να υποβληθεί δήθεν σε χειρουργική επέμβαση.

Κατάφεραν να της πάρουν τελικά το ποσό που προαναφέραμε και εκει ενεργοποιήθηκε το τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, που με συντονισμένες ενέργειες έφτασε στα ίχνη ενός 52χρονου μέλους της σπείρας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

 

Συμβουλές από το τμήμα Ασφάλειας Νάουσας

Ενημερωτικό φυλλάδιο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ, μοιράστηκε στους πολίτες, στο οποίο το τμήμα Ασφάλειας Νάουσας εφιστά την προσοχή κυρίως των ηλικιωμένων ατόμων να είναι υποψιασμένοι σε άτομα που τους τηλεφωνούν προσποιούμενοι τους γιατρούς και ισχυρίζονται ότι συγγενείς τους τραυματίστηκαν σε τροχαίο και ζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά, δήθεν για να χειρουργηθούν άμεσα!

Το τμήμα ασφάλειας συμβουλεύει: Ποτέ μην δώσετε χρήματα ή κοσμήματα. Μην πιστεύεται κανένα είναι ψέμα. Κλείστε το τηλέφωνο και ενημερώστε στην αστυνομία. Ζητήστε βοήθεια από κάποιο γείτονα.