Μπαρτζώκας: Δικαιώνονται οι συντονισμένες προσπάθειες για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στους αγρότες

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 13:05
Μπαρτζώκας: Δικαιώνονται οι συντονισμένες προσπάθειες για  τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στους αγρότες
Τάσος Μπαρτζώκας: Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά, για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης, λόγω των θερινών βροχοπτώσεων, δικαιώνουν τις συντονισμένες προσπάθειες μας για τη διεκδίκηση ενισχύσεων στον αγροτικό κόσμο! Οι αγρότες μας θα λάβουν οικονομική ενίσχυση των καλλιεργειών που αφορούν στα επιτραπέζια ροδάκινα, συμπύρηνα, νεκταρίνια, βερίκοκα, μήλα και κάστανα, για ζημία 40%, 135 ευρώ / στρέμμα και για 50%, 150 ευρώ / στρέμμα. Για την καλλιέργεια μήλων επίσης, ανά ποικιλία, η ενίσχυση διαμορφώνεται κλιμακωτά σε 250 – 300 ευρώ / στρέμμα.
Από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησα με όλους τους αρμόδιους, θέτοντας την πραγματική αλήθεια της δύσκολης κατάστασης και ζητώντας από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στους παραγωγούς μας.
Οι προσπάθειες μας όμως, δεν σταματούν εδώ! Οφείλουμε να ενισχύσουμε όλες τις ζημιωμένες καλλιέργειες και μάλιστα, σε εύλογο χρόνο. Γι’αυτό και θα παρακολουθώ στενά την καταγραφή και συλλογή στοιχείων για τα προϊόντα, για τα οποία δεν έχουμε ακόμα ανακοινώσεις, και δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσω την αποζημίωσή τους, με το ίδιο πείσμα!