ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ΄ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ 60ΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 13:23
ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ΄ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ 60ΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Υπέροχη η συναυλία που έδωσε χθες το βράδυ η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας στο κατάμεστο θερινό δημοτικό θέατρο.

Οι φίλοι της μουσικής απόλαυσαν ένα μοναδικό 'Αξιον Εστι΄από την πολυπληθή μπάντα της ΦΕΝ που τους καθήλωσε για 2 και πλεόν ώρες και καταχειροκρότησαν το υπέροχο πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Κώστα Φραγκοτσινού.

Στο τραγούδι ο Νίκος Ζιαμπάκας, ερμήνευσε αλησμόνητα κομμάτια, όπως  το "Ένα το χελιδόνι", "Της δικαιοσύνης ήλιε Νοητέ", "Της αγάπης αίματα" κ.λ.π. Στα χορωδιακά κομμάτια, "Ναοί στο σχήμα του Ουρανού", "Με το λύχνο του άστρου", "Το άξιον εστί-Δοξαστικό, τενόροι των χορωδιών της Νάουσας, η παιδική χορωδία του Canto a Tempro και η χορωδιακή ομάδα του mammaCanto, υπό την διεύθυνση της Δήμητρας Μητρέντση. Στην αφήγηση ο πάντα εξαιρετικός  Κώστας Βαρβέρης. 

Προλόγισε ο πρόεδρος κ. Τσέλιος ο οποίος αναφέρθηκε στην "γέννηση" της ΦΕΝ από τον ιδρύτή της Πέτρο Δεινόπουλο, στην πορεία της, στους ανθρώπους που συνέβαλαν και στο τέλος στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σήμερα ώστε η ΦΕΝ να συνεχίσει να δημιουργεί σπουδαίους μουσικούς και να συμβάλει τα μέγιστα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΦΕΝ κ. Γιώργος Δεινόπουλος, οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη του κόσμου στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια της ΦΕΝ που εδώ και 6 δεκαετίες αφιλοκερδός δισάσκει μουσική στους νέους μας.

Πραγματοποήθηκαν και βραβεύσεις μεγάλων δωρητών και ανθρώπων που βοήθησαν τη Φιλαρμονική Εταιρεία και ανύψωσαν τον πολιτιστικό τομέα της πόλης μας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη Φωνή Ναούσης'.

 

Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.