Μόσχα σε ΠΓΔΜ- Εμείς θα σας αναγνωρίζουμε ως Μακεδονία

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 09:33
Μόσχα σε ΠΓΔΜ- Εμείς θα σας αναγνωρίζουμε ως Μακεδονία

«Βόμβα» στο σκοπιανό από την πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια. Σε μήνυμα στο Twitter, λίγες ώρες μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ, έγραψε ότι η Μόσχα δεν αλλάζει την απόφαση της και θα συνεχίσει να ονομάζει τη χώρα με το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Με τον τρόπο αυτό, θέλει να τονίσει σε όλους τους τόνους, ότι σε αντίθεση με την Αμερική, το ΝΑΤΟ και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαιτούν την αλλαγή της ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία», η Μόσχα επιμένει στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στόχος της Ρωσίας είναι η έξαρση του «μακεδονικού» εθνικισμού, σε μία κρίσιμη στιγμή για τα Σκόπια. Το μήνυμα ήταν η απάντηση της Μόσχας, στην απόφαση του Σκοπιανού Κοινοβουλίου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος και της ονομασίας.

Ως γνωστόν, οκτώ βουλευτές του εθνικιστικού VMRO, που είχαν προβλήματα με τη σκοπιανή Δικαιοσύνη, ψήφισαν υπέρ της πρότασης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, με αποτέλεσμα να ακουστούν καταγγελίες και κατηγορίες για εξαγορά τους.

Στο μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας, στο Twitter, αναφέρονται τα εξής: «Η Ρωσία αναγνώρισε τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα πριν από περισσότερα από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της».

Share |