Μοναδική βραδιά ποίησης και μουσικής με επίκεντρο τον μεγάλο καλλιτέχνη Βασ. Δρογκάρη. Βίντεο

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 12:45
Μοναδική βραδιά ποίησης  και μουσικής με επίκεντρο τον μεγάλο καλλιτέχνη  Βασ. Δρογκάρη. Βίντεο

Καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, όπως και ο δικός μας Παν. Παπαδόπουλος

Μια μοναδική βραδιά με ποίηση και μουσική πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα “Βέτλανς” από τη “Λογοτεχνική Συντροφιά Νάουσας” με επίκεντρο τον Βασίλη Δρογκάρη, ως συγγραφέα της ποιητικής συλλογής “Το Κρυφό Ρετζίστρο” και ως μεγάλου ακορτεονίστα.

Στο α’ μέρος παρουσιάστηκε η ποιητική αυτή συλλογή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι ότι οι στίχοι και οι γραμμές του είναι αφιερωμένα (και εμπνευσμένα) στις απώλειες προσώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του συγγραφέα. Απώλειες, είτε με την έννοια ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή, όπως του Λουκιανού Κηλαηδόνη με τον οποίον είχε συνδεθεί καλλιτεχνικά και φιλικά, είτε με την έννοια της απομάκρυνσής τους από τη δική του καθημερινότητα. Το προλογίζουν ο Στ.Ξαρχάκος και η Λίνα Νικολακοπούλου, ενώ η παρουσίαση έγινε από τον εκδότη Θαν. Συλιβό, με ερωτήσεις τύπου συνέντευξης προς τον καλλιτέχνη. Διάβαζαν οι Γ. Αγγελιδάκης, Λίνα Βαταντζή, Μερκ. Γιάντσης, Πόπη Γιόκαλα, Π. Κολτσάκης, Αλ. Λυσιμάχου, Δ. Ντίκας και Διάνα Σαμαρά.

Στο β’μέρος έπαιξαν ο Β. Δρογκάρης (ακορντεόν), ο Παναγ. Παπαδόπουλος(ακορντεόν), ο Κ. Παπακωστόπουλος (κιθάρα) και Θαν. Σοφράς (κοντραμπάσο). Μια πανδαισία με επίκεντρο το ακορντεόν, με τους Β. Δρογκάρη και Παν. Παπαδόπουλο να δίνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας και ερμηνείας και να αποθεώνονται από τον κόσμο

Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.