Μήνυμα ελπίδας στον πλανήτη έστειλε ο Χριστός ο Λυτρωτής Το εμβληματικό άγαλμα 'ντύθηκε' με στολή γιατρού και με χρώματα χωρών που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 12:08
Μήνυμα ελπίδας στον πλανήτη έστειλε ο Χριστός ο Λυτρωτής Το εμβληματικό άγαλμα 'ντύθηκε' με στολή γιατρού και με χρώματα χωρών που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έστειλε μήνυμα ελπίδας σε όλον τον πλανήτη την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρει το News18, το άγαλμα που δεσπόζει σε λόφο της βραζιλιάνικης πόλης φωτίστηκε για να τιμήσει το υγιειονομικό προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία.

Με κλειστές εκκλησίες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, οι Βραζιλιάνοι γιόρτασαν το Πάσχα με τον Αρχιεπίσκοπο της χώρας Orani Tempesta να διεξάγει λειτουργία μόνος του στη βάση του αγάλματος, περίπου 709 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Επιπλέον σημαίες χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημία όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία και η Βραζιλία, «έντυσαν» το άγαλμα του Χριστού που έχει ύψος 38 μέτρων.

Μάλιστα προβλήθηκαν και μηνύματα γραμμένα από παιδιά που ανέφεραν «Όλα θα πάνε καλά».

Στο τέλος, προβλήθηκε μια εικόνα στο άγαλμα που «έντυσε» τον Χριστό με στολή ιατρού, ως φόρο τιμής σε γιατρούς και νοσηλευτές που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στην Covid-19.

Λέξεις όπως «Ευχαριστίες» και «Ελπίδα» γραμμένες σε αρκετές γλώσσες επίσης προβλήθηκαν στο άγαλμα, καθώς και η φράση: «Μείνετε σπίτι για εμάς, για όλους. Σε αυτό είμαστε μαζί» μαζί με την εικόνα μιας γιατρού.