Μια προβολή της πόλης μας Νάουσας...με άρωμα Μονάχου! Βίντεο

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 12:49
 Μια προβολή της πόλης μας Νάουσας...με άρωμα Μονάχου! Βίντεο

Από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του 2 ου  Γυμνασίου

Τον τελευταίο καιρό και στη Webexκαι στη δια ζώσης διδασκαλία του μαθήματος των γερμανικών της Γ΄ τάξης του γυμνασίου μας ασχοληθήκαμε με την πόλη του Μονάχου, γνωρίσαμε σπουδαία αξιοθέατα, περιηγηθήκαμε εικονικά στο μουσείο τεχνολογίας της πόλης, κάναμε βόλτα στον αγγλικό κήπο και απολαύσαμε διαδικτυακά το Oktoberfest(γιορτή της μπύρας και όχι μόνο!). Και έτσι φτάσαμε στην ιδέα: να περπατήσουμε και εμείς στα γνωστά αξιοθέατα της πόλης μας και να ετοιμάσουμε με αυθορμητισμό, κέφι και αυθεντικότητα δύο μίνι βίντεο προβολής αυτών στη γερμανική γλώσσα, ξεκινώντας από το σχολείο μας. Η πορεία μας ήταν η εξής:

  1. Γυμνάσιο-Πάρκο-Δημοτική Βιβλιοθήκη-Ποτάμι-Χώρος Θυσίας

Κάθε στάση μας είχε το δικό της φως, το δικό της ήχο, το δικό της άρωμα, τη δική της ιστορία. Μία διαδρομή ωστόσο που για ακόμη μια φορά μας γέμισε με ελπίδα και αισιοδοξία και ίσως κατάφερε να δούμε την πόλη μας με άλλο μάτι και να νοιώσουμε τόσο τυχεροί που είμαστε κομμάτι της.

     Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ2 του σχολείου μας που συμμετείχαν, και ιδιαίτερα τις μαθήτριες Μαριέττα Μπεντζάκη και Αρετή Λιακοπούλου και τον μαθητή Αναστάση Μέσκο για τις βιντεολήψεις και την ψηφιακή επεξεργασία αυτών για τα τελικά μας μίνι βίντεο. Επίσης ευχαριστούμε πολύ και την καθηγήτριά μας Θωμαή Τρύφων που μας καθοδηγούσε και μας υποστήριζε σε όλο αυτό το project.