Μανώλης Βαλσαμίδης: ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 10:12
Μανώλης Βαλσαμίδης:  ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ
Είχα την χαρά να κληθώ σε μια ωραία οικογενειακή σύναξη της οικογενείας του Χρήστου Κ Γεωργιάδη παλιού μου μαθητή. Ο σκοπός της σύναξης στην οποία ήτανε παρόντες εκπρόσωποι όλων των κλάδων της φαμίλιας του Χρήστου, Γεωργιάδη : Γεωργιάδη, Ήλκου, Χρυσοχόου, Σκιλίτση και Φετλή, ήταν η παρουσίαση από τον Χρήστο Γεωργιάδη του άθλο του, κυριολεκτώ του βιβλίου του "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ"
Στην σύναξη με ρώτησε η παλιά μου μαθήτρια και πρώτη γραμματέας του σχολείου μου Αρετή Φετλή :Το περιμένατε κύριε Βαλσαμίδη να γράψει ο Χρήστος τέτοιο βιβλίο; Δεν θα πω τι απάντησα, ο Χρήστος απέδειξε ότι μέσα του είχε ένα κόσμο ποιοτικό και δυνάμεις τις οποίες κάποτε ανακάλυψε. Βοηθήθηκε πολλαπλά γιατί το ήθελε. Η θέλησή του τον έκανε ερευνητή και η επιμονή του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Η όλη του εργασία, που φαίνεται από τις πηγές του, τον οδήγησε σε ένα έργο μοναδικό από πολλές πλευρές 1) Μόχθησε στην έρευνα. Δεν άφησε τίποτε να πέσει κάτω. 2) Πρόβαλε μία άγνωστη προγονική του προσωπικότητα, τον οργανωτή της ελληνικής παιδείας στην Νάουσα μετά το <<ξεσκλάβωμα>>. 3) Πρόβαλε ανάγλυφο το γενεαλογικό του δέντρο.
Στην σύναξη ήταν παρόντες ο Αλέξανδρος Οικονόμου και ο Στέφανος Ηλιάδης πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε ο Γεωργιάδης. Καλή συνεργασία είχε και μαζί μου ο Γεωργιάδης ο οποίος σήμερα ζει στην Αμερική. Του διέθεσα ό,τι υλικό είχα για τον πρόγονό του Μιχαήλ Γεωργιάδη. Όσο για τις <<ΨΗΦΙΔΕΣ>> μου τις έκανε φύλλο και φτερό.
Το βιβλίο του Γεωργιάδη διαβάζεται εύκολα και στο τέλος αφήνει κάτι, την αξία που έχει η οικογένεια για τα μέλη της και ταυτόχρονα ως κοινωνική μονάδα την αξία που έχει η ιστορία της οικογένειας για την ιστορία του συνόλου.
Ένα ΕΥΓΕ αξίζει στον Χρήστο, μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι.
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ, Χρήστο