Μακεδονία Ξακουστή Του Αλεξάνδρου η Χώρα

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 13:38
Μακεδονία Ξακουστή  Του Αλεξάνδρου η Χώρα

Toυ κ. Γιάννη Μυλωνά Υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου της Η.Π. Νάουσας

Ποτέ ξανά δεν έγινε   σε τόσους  πολλούς αιώνες,  να κοιμηθούνε σκοπιανοί,  και να ξυπνήσουν Μακεδόνες Γνωρίζω πολύ καλά τις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας από τους διεθνείς τραπεζίτες, από τα «υπόγεια» των ξένων πρεσβειών και από τους διεθνείς παράγοντες του Δυτικού κόσμου για να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο θεωρώ ότι θα μπορούσε να επικαλεστεί το άρθρο 28/2 του Συντάγματος που γράφει ρητά ότι οι διεθνείς συμφωνίες που αναφέρονται σε κρίσιμα εθνικά θέματα, χρειάζονται τα 3/5 της Βουλής (180 βουλευτές) για να επικυρωθούν. Θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι θα πάει σε δημοψήφισμα, ότι θα έχει απέναντι το 85-90 τοις εκατό του Ελληνικού λαού και ότι θα χάσει τις επερχόμενες εκλογές. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ογκώδη και πρωτοφανή συλλαλητήρια και να δείξει στους ξένους τι γίνεται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Θα μπορούσε να δώσει στους Αμερικανούς 1, 2, ακόμα και 3 βάσεις στην Μακεδονία, π.χ. μία στη Φλώρινα, ή στα Γιαννιτσά όπου υπήρχε βάση των Αμερικανών και μάλιστα με πυρηνικά όπλα, μία στην Ξάνθη και μία στο Διδυμότειχο, μόνο και μόνο για να αποτρέψει το όνομα. Οι βάσεις μετά από 10-20 χρόνια φεύγουν, όπως έγινε στη Γλυφάδα και στη Νέα Μάκρη, το όνομα όμως δεν φεύγει ποτέ. Θα μπορούσε σαν έσχατη λύση να δεχθεί ως όνομα το Σλαβομακεδονία που είναι πιο υποφερτό. Θα μπορούσε να ακολουθήσει έστω και με λιγότερη πυγμή, αυτό που κάνει ο Ερντογάν.

Έριξε το ρωσικό αεροπλάνο δολοφονώντας τους πιλότους και παρόλα αυτά τα βρήκε με τους Ρώσους, αγοράζει και τα όπλα τους. Βρίζει και απειλεί τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, ανακατώνει τον κόσμο στην Μέση Ανατολή, συνεργάζεται με το Ιράν, εισβάλει στην Συρία, εξοντώνει τους Κούρδους, απειλεί την Ελλάδα και τελικά τα καταφέρνει γιατί τον υπολογίζουν.  Θέλω να ρωτήσω αυτούς που ελαφρά τη καρδία και με μεγάλη ευκολία χαρακτηρίζουν όλους εμάς που πήραμε μέρος στις διαδηλώσεις και είμαστε αντίθετοι με την παραχώρηση του ονόματος, της ιστορίας και της γλώσσας, ως εθνικιστές, φασίστες, ναζιστές κλπ. Εάν την ίδια συμφωνία την υπέγραφε μια άλλη κυβέρνηση και ένας άλλος πρωθυπουργός, αυτοί τι θα έκαναν;

Θα επικροτούσαν ή θα έκαιγαν την Ελλάδα; Επομένως τέτοιους χαρακτηρισμούς τους επιστρέφουμε στο ακέραιο σε αυτούς που τους εκτοξεύουν, διότι εμείς υπερασπιζόμαστε το δίκιο και την αλήθεια. Και κάτι ακόμα. Αν παίρνω αυτές τις θέσεις είναι διότι έχω  πάθος και λατρεία για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό που μελέτησα σε βάθος για χρόνια ολόκληρα και με συγκλόνισε και είμαι υπερήφανος για την κληρονομιά μου. Έχω πάθος με την γλώσσα μας, την Ιστορία μας, την αρχαία Ελληνική γραμματεία, τις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα, που δεν υπάρχουν πουθενά σε κανέναν άλλο πολιτισμό. Είτε το θέλουν είτε όχι, ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός είναι ένας και μοναδικός, είναι η ληξιαρχική πράξη με την οποία η ανθρωπότητα απέκτησε συνείδηση του εαυτού της, που ουσιαστικά ζει μέσα από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, άλλωστε το λένε όλοι οι μορφωμένοι ξένοι που γνωρίζουν και ξέρουν τι τους γίνεται.  

Αν μελετήσουμε την ιστορία θα δούμε ότι όλη η κακοδαιμονία της Ελλάδος είναι το πολιτικό προσωπικό που την κυβέρνησε, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως αυτές του Καποδίστρια, του Τρικούπη, του Βενιζέλου, του Πλαστήρα. Απεναντίας ο Ελληνικός λαός πάντα έδωσε το παρόν και βρέθηκε στις επάλξεις των αγώνων, αλλά όλοι σχεδόν οι αγώνες του δεν ευδοκίμησαν, εξαιτίας αυτών που τους κυβέρνησαν. Επομένως η ευημερία ή η καταστροφή της Ελλάδος είναι κατά κύριο λόγο θέμα ηγεσίας, όπως γράφω εδώ και χρόνια. Φυσικά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις πόλεις, όπου οι πολίτες τις περισσότερες φορές παραπλανούνται και εκλέγουν πολιτικά ανίκανους και ανεπαρκείς πολιτικάντηδες και από την άλλη μέρα αρχίζουν να τους βρίζουν.  Όσον αφορά τη συμφωνία της λίμνης, να τι γράφει ο Νότης Μαριάς.

«Όπως έγινε και με την ψήφιση των τριών μνημονίων έτσι και στην περίπτωση των Πρεσπών ακολουθήθηκε η τακτική της ψήφισης χωρίς σοβαρή και σε βάθος ενημέρωση των ίδιων των βουλευτών. Χαρακτηριστική περίπτωση η μη κατάθεση στη Βουλή του νέου συντάγματος του μορφώματος (των Σκοπίων), όπως αυτό προέκυψε από την πρόσφατη αναθεώρηση που έλαβε χώρα στη σκοπιανή Βουλή.» Έτσι όλα γίνονται για την εξουσία και όλα έχουν την σφραγίδα και τον στόχο των εκλογών.

Π.χ. με χρέος 120 τοις εκατό του ΑΕΠ και με σχετικά λειτουργική οικονομία, μπήκαμε στα μνημόνια. Αλλά με χρέος 180 τοις εκατό, με κατεστραμμένη την παραγωγική οικονομία και καταρρακωμένο τον κοινωνικό ιστό, με τους μισούς Έλληνες στη φτώχεια και στην απελπισία, βγήκαμε από τα μνημόνια. Στο ενδιάμεσο διάστημα των 8 ετών οι τραπεζίτες τα πήραν όλα, μαζί και το όνομα της Μακεδονίας…

Αυτές είναι μπίζνες.