Μάικλ Τζάκσον: Γάμοι με 7χρονα παιδιά και βιασμοί με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 11:26
Μάικλ Τζάκσον: Γάμοι με 7χρονα παιδιά και βιασμοί με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Ο Μάικλ Τζάκσον μπορεί να μην είναι πια εδώ, αλλά πουλάει ακόμα και θα πουλάει στον αιώνα τον άπαντα. Και αυτό το κατάλαβε το δίκτυο HBO και στο νέο ντοκιμαντέρ που άρχισε να προβάλλεται από το βράδυ της Κυριακής έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Leaving Neverland» είναι σε δυο μέρη. Το πρώτο προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής και το δεύτερο θα προβληθεί απόψε.

Κι ενώ δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος στον πλανήτη που να πιστεύει ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον Μάικλ Τζάκσον αναρωτιέται: πόσο συνένοχοι ήταν οι γονείς αυτών των παιδιών; Και πόσα γνώριζαν; Και αν γνώριζαν γιατί σιωπούσαν κάποιοι από αυτούς τόσα χρόνια; Όπως για παράδειγμα ο Γουέιντ Ρόμπσον, ο άνθρωπος που πέρασε ως παιδί τα πάνδεινα, όπως καταγγέλλει σήμερα, στα χέρια του Μάικλ Τζάκσον, το 2005 είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι ο Μάικλ Τζάκσον ποτέ δεν τον κακοποίησε.

Το μυστικό σύστημα με τα καμπανάκια και οι ψεύτικοι γάμοι

Ένα μυστικό σύστημα με καμπανάκια που προειδοποιούσε όταν πλησίαζαν ενήλικοι, ένας ψεύτικος γάμος του Μάικλ Τζάκσον με ένα μικρό αγόρι στο οποίο φόρεσε ακόμα και διαμαντένιο δαχτυλίδι, γονείς που δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους όταν τους έλεγαν ότι είναι προσκεκλημένοι στη Neverland, αλλά δεν γνώριζαν (;) τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες ανάμεσα στον Μάικλ Τζάκσον και τα παιδιά τους.

Η θύελλα που έχει ξεσπάσει με το που ξεκίνησε η προβολή του ντοκιμαντέρ από το HBO δεν έχει προηγούμενο. Κι αυτό γιατί παρότι έχουμε ήδη διαβάσει και γράψει πολλά για την διεστραμμένη φύση του Μάικλ Τζάκσον, τα όσα περιέχονται σε αυτό το ντοκιμαντέρ λένε κάποιοι θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο τον βλέπει ο κόσμος.

 

Οι εκπρόσωποι της οικογένειας του Μάικλ Τζάκσον αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες μίλησαν για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα και έκαναν μήνυση στο δίκτυο HBO. Με το που ξεκίνησε η προβολή του ντοκιμαντέρ οι θαυμαστές του Jackson κατέκλυσαν το twitter με το hashtag #LeavingNeverland, όμως όσο περνούσε η ώρα το κλίμα άλλαξε και ήταν πολλοί εκείνοι που αντιδρούσαν με οργή και αποτροπιασμό για όσα φέρεται να έκανε ο Μάικλ Τζάκσον σε μικρά παιδιά.

Τι περιέχει όμως το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον;

Το ντοκιμαντέρ δείχνει δυο αγοράκια και τις οικογένειές τους να ακολουθούν στην κυριολεξία σαν υπνωτισμένοι από την δόξα και την φήμη τον Μάικλ Τζάκσον.

Ο Γουέιντ Ρόμπσον ο οποίος ξεκίνησε από χορευτής και έγινε πετυχημένος χορογράφος γνώρισε τον Τζάκσον μετά από έναν διαγωνισμό χορού. Η μητέρα του Τζόι εγκατέλειψε την Αυστραλία και πήγε στο Λος Άντζελες παίρνοντας τα δυο παιδιά της, και αφήνοντας πίσω τον σύζυγό της με τον μεγάλο της γιό γιατί ο Μάικλ Τζάκσον υποσχέθηκε να κάνει τον Γουέιντ μεγάλο σταρ.

Η πρώτη συνάντηση του Γουέιντ Ρόμπσον με τον Μάικλ Τζάκσον το 1987 – πηγή: HBO

Ο Τζέιμς Σέιφτσακ γνώρισε τον Τζάκσον σε ακροάσεις για μια διαφήμιση της Pepsi με πρωταγωνιστή τον βασιλιά της Ποπ. Ήταν μόλις 10 ετών και ακολούθησε τον Τζάκσον στις περιοδείες του. Η μητέρα του Στέφανι, θυμάται ότι γνώρισε διασημότητες όπως ο Σον Κόνερι και ότι πετούσαν πρώτη θέση και είχαν σοφέρ και λιμουζίνες. Ο Τζέιμς Σέιφτσακ θυμάται την υστερία που επικρατούσε από τους θαυμαστές μόνο και μόνο όταν προσπαθούσε να μπει ο Μάικλ Τζάκσον κρατώντας τον από το χέρι στο αυτοκίνητό του.

Η μητέρα του θυμάται ότι όσο συνεχιζόταν η περιοδεία την πήγαιναν όλο και σε πιο μακρινά δωμάτια από εκείνο που έμενε ο γιος της με τον Τζάκσον

Κάθε βράδυ, λέει ο ίδιος, κοιμόταν στο δωμάτιο μαζί με τον Τζάκσον. Η μητέρα του θυμάται ότι όσο συνεχιζόταν η περιοδεία την πήγαιναν όλο και σε πιο μακρινά δωμάτια από εκείνο που έμενε ο γιος της με τον Τζάκσον.

«Όλοι ήθελαν να γνωρίσουν τον Μάικλ, όλοι ήθελαν να είναι με τον Μάικλ», δηλώνει ο Τζέιμς Σέιφτσεκ. «Ήταν ένας Θεός επί της Γης ο οποίος όταν σε συμπαθούσε γινόσουν αμέσως το λάφυρό του».

 

Ήταν σατανικός – Κέρδιζε την εμπιστοσύνη των γονιών

Ο Μάικλ Τζάκσον κέρδιζε την εμπιστοσύνη των γονιών. Ειδικά με τις μητέρες έχτιζε την σχέση λιθαράκι, λιθαράκι. Περνούσε ώρες ολόκληρες στο τηλέφωνο με τα αγοράκια αλλά και τις μητέρες τους. Περνούσε ακόμα και ώρες ολόκληρες στο σπίτι τους στην Σίμι Βάλεϊ. Θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, όμως επέλεγε να είναι εκεί, στο ταπεινό τους σπίτι, λέει η Στέφανι Σέιφτσεκ. «Ήταν σαν παιδί μου και ο ίδιος και τον φρόντιζα. Έμενε εκεί το βράδυ και του έπλενα τα ρούχα».

Νέβερλαντ: Ο παράδεισος επί της γης που ήταν κόλαση

Το περίφημο ράντσο του Τζάκσον στη Νέβερλαντ ήταν το ονειρεμένο μέρος για να μένει ένα παιδί. Ήταν ο παράδεισος επί της γης. Είχε θεματικό πάρκο, ζωολογικό κήπο με σπάνια ζώα, χώρο με ηλεκτρονικά παιχνίδια, ακόμα και σταθμό τρένου. Ο τέλειος παιδότοπος και το τέλειο μέρος για να μένει ένα παιδί.

Οι οικογένειες των Ρόμπσον και των Σέιφτσεκ έμεναν σε ξενώνες που ήταν αποκομμένοι από το κυρίως σπίτι όπου έμεναν τα αγόρια με τον Τζάκσον

Οι οικογένειες των Ρόμπσον και των Σέιφτσεκ έμεναν σε ξενώνες που ήταν αποκομμένοι από το κυρίως σπίτι όπου έμεναν τα αγόρια με τον Τζάκσον. Η μητέρα του Γουέιντ Ρόμπσον, Τζόι, θυμάται ότι όταν έμεινε για μεγάλο διάστημα στη Νέβερλαντ ο γιος της και ο Τζάκσον την απέφευγαν και εκείνη πέρναγε μέρες ολόκληρες με τους χιμπατζήδες.

«Όλα τα μέρη που κάναμε σεξ»

Είναι το σημείο του ντοκιμαντέρ που ο Τζέιμς Σέιφτσεκ θυμάται όλα τα σημεία της Νέβερλαντ όπου ο ίδιος και ο Μάικλ Τζάκσον έκαναν σεξ. Σε μια κουβέρτα στην ντουλάπα του Μάικλ Τζάκσον όπου υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα με καμπανάκια που ειδοποιούσαν ότι κάποιος ερχόταν. Επίσης, σε μια αίθουσα ιδιωτικών προβολών στο πίσω μέρος της. Σε ένα δωμάτιο μεγάλο σαν σπίτι όπου υπήρχαν τα πάντα για τον Μάικλ Τζάκσον, σε μια σοφίτα, σε ένα κάστρο στο θεματικό πάρκο και σε ένα δωμάτιο πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει μπει πωλητήριο στη Νέβερλαντ. Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 100 εκατομμύρια δολάρια αλλά πλέον είναι στα 31 εκατομμύρια.

Το διαμαντένιο δαχτυλίδι με το οποίο με παντρεύτηκε ο Μάικλ Τζάκσον

Ο Τζέιμς Σέιφτσεκ, βγάζει ένα μικρό διαμαντένιο δαχτυλίδι από ένα κουτί με κοσμήματα και το βάζει στο δάχτυλό του. Δεν χωράει γιατί είναι φτιαγμένο για παιδί. Αυτό, όπως λέει είναι το δαχτυλίδι με το οποίο τον «παντρεύτηκε» ο Τζάκσον κάνοντας κανονική τελετή. Όταν πήγαν στο κοσμηματοπωλείο να το αγοράσουν προσποιήθηκαν ότι ήταν για μια γυναίκα που είχε λεπτά δάχτυλα σαν μικρού παιδιού…

Ο Τζάκσον τους ζητούσε να πέσουν στα τέσσερα για να τους κοιτάζει από πίσω και να αυνανίζεται

Οι διηγήσεις και των δυο γίνονται ακόμα πιο λεπτομερείς και ανατριχιαστικές. Διαπιστώνει όμως κανείς, γιατί δεν είναι στον ίδιο χώρο όταν διηγούνται όσα πέρασαν ότι το μοτίβο ήταν το ίδιο.

Ο Τζάκσον τους ζητούσε να πέσουν στα τέσσερα για να τους κοιτάζει από πίσω και να αυνανίζεται. Ζητούσε να του χαϊδεύουν το στήθος, τους έκανε και του έκαναν στοματικό έρωτα. Τους έδειχνε πορνό.Ο Σέιφτσεκ λέει ότι όλα άρχισαν όταν ήταν 10 ετών, ο Ρόμπσον όταν ήταν 7. Και αυτό κράτησε πολλά χρόνια.

Δεν καταδικάστηκε ποτέ

Ο Μάικλ Τζάκσον ερευνήθηκε για δυο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων όσο ήταν εν ζωή. Την πρώτη φορά έγινε συμβιβασμός με την οικογένεια του αγοριού και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Την δεύτερη φορά ο Τζάκσον πήγε σε δίκη αλλά απαλλάχθηκε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δικηγόροι του Τζάκσον τόνισαν πως τόσο ο Σέιφτσεκ όσο και ο Ρόμπσον είχαν καταγγείλει την κακοποίηση στις αρχές αλλά ο Ρόμπσον εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη του Μάικλ Τζάκσον. Και οι δυο είπαν ότι ο Τζάκσον τους είχε «εκπαιδεύσει» επί χρόνια για όταν θα ερχόταν αυτή η ώρα, λέγοντάς τους ότι οι ζωές τους θα τελειώσουν και θα μπουν στην φυλακή!

«Οι δημιουργοί αυτού του ντοκιμαντέρ δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια», δήλωσε η οικογένεια Τζάκσον σε ανακοίνωσή της.

πηγή: New York Times