Λίστα για το σουπερμάρκετ για οικογένειες που κάνουν οικονομία

Τρίτη 26 Μαΐου 2020 09:02
Λίστα για το σουπερμάρκετ για οικογένειες που κάνουν οικονομία

Θέλετε να κάνετε οικονομία και να περιορίσετε τα έξοδα του σούπερ μάρκετ χωρίς όμως να περιορίσετε την ποιότητα των αγαθών που σερβίρετε στους αγαπημένους σας; Έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια λίστα με προϊόντα σουπερ μαρκετ που θα σας κάνει να δείτε τεράστια διαφορά στο πορτοφόλι σας κάνοντας έκπτωση μόνο στις τιμές και όχι στην ποιότητα!

  • αλεύρι

Αγοράστε αλεύρι για να φτιάξετε το δικό σας ψωμί. Όλοι δοκιμάσαμε να το κάνουμε μέσα στην καραντίνα και τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο! Μπορείτε επίσης να φτιάξετε κέικ ή πίτες με πολύ χαμηλό κόστος και αν σκεφτούμε πως στο φούρνο το μισόκιλο κοστίζει πλέον περίπου 1 ευρώ είναι σίγουρο πώς θα εξοικονομήσουμε πολλά χρήματα μέσα στο μήνα. Αν φτιάξετε μεγάλη ποσότητα θυμηθείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη ώστε να μην πάει χαμένη. 

  • αυγά

Τα αυγά είναι ένα προϊόν γεμάτο θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη A, D και B12, ασβέστιο και μαγνήσιο και είναι μια πρώτης ποιότητας πηγή πρωτεΐνης με περιεκτικότητα 13%! Εκτός του ότι είναι ένα αρκετά οικονομικό προϊόν, μπορούμε να το καταναλώσουμε μόνο του είτε σε διάφορες συνταγές.

  • βρώμη

Η βρώμη είναι πολύ θρεπτική, κάνει καλό στην υγεία μας και εκτός από πολύ ωραίο πρωινό, μπορεί να αποτελέσει κύριο συστατικό γευστικότατων και χορταστικών σνακ. Περιέχει πληθώρα βιταμινών όπως Β και Ε ενώ ωφελεί τη λειτουργία του εντέρου, μας κάνει να χορταίνουμε δημιουργώντας μας αίσθημα πληρότητας και μειώνει την “κακή” χοληστερίνη. Είναι εξίσου πολύ οικονομική με την τιμή της να μην ξεπερνάει τα 4 ευρώ το κιλό. 

  • δημητριακά

Τα δημητριακά είναι αγαπημένο πρωινό όλων των παιδιών και μπορούν να είναι πολύ υγιεινά επίσης αρκεί να επιλέξουμε τα κατάλληλα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Είναι επίσης πολύ οικονομικά και αν παρακολουθούμε τις προσφορές στα online φυλλάδια μπορούμε να τα βρίσκουμε σε πακέτα 1+1 ή και με 50% έκπτωση όπως τα Kellogg's’ στο τελευταίο My Market φυλλάδιο ή τα Crownfield με 30% στο Lidl. 

  • φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν δύο πολύ οικονομικές κατηγορίες τροφίμων που αγοράζουμε συνήθως με το κιλό και η τιμή τους δεν ξεπερνάει τα 1 με 2 ευρώ. Αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερη οικονομία μπορούμε να επισκεπτόμαστε τη λαϊκή αγορά της περιοχής μας προς το μεσημέρι που οι ντόπιοι έμποροι ρίχνουν τις τιμές προκειμένου να ξεπουλήσουν. Αλλιώς μπορούμε να επιλέξουμε μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως το My Market, τον ΑΒ ή τα Lidl που αγοράζοντας τεράστιες ποσότητες από τους παραγωγούς εξασφαλίζουν πολύ χαμηλότερες τιμές.

  • όσπρια

Τα όσπρια αποτελούν ακόμα μια πολύ υγιεινή και οικονομική επιλογή φαγητού που είναι παράλληλα και πολύ θρεπτική. Εκτός των άλλων τα όσπρια είναι σπουδαίες πηγές πρωτεϊνών, ό,τι καλύτερο δηλαδή για την ανάπτυξη των παιδιών μας. Μπορούμε με αυτά να φτιάξουμε σούπες και κρύες σαλάτες τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι, αλλά ακόμα και κρέμες για το ψωμί όπως χούμους.

  • ρύζι

Αν θέλουμε να κάνουμε οικονομία τότε το ρύζι δε μπορεί να λείπει από τη λίστα μας. Σπουδαία πηγή ενέργειας το ρύζι θα συνοδεύσει πολύ ωραία τα φαγητά μας, μπορεί όμως να είναι και από μόνο του ο πρωταγωνιστής αφού με αυτό μπορούμε να φτιάξουμε γευστικά ριζότα, ή πιάτα κάρυ καθώς και ζεστές σούπες με κρέας ή λαχανικά. Κοστίζει περίπου 2 ευρώ το κιλό που θα μας βγάλει πάνω από 10 μερίδες φαγητού.

  • ζυμαρικά

Όπως το ρύζι έτσι και τα ζυμαρικά τα βρίσκουμε σε πολύ οικονομικές τιμές ενώ αποτελούν ένα τρόφιμο που μας χορταίνει πολύ τόσο από μόνο του όσο και ως συνοδευτικό. Μάλιστα επειδή δύσκολα χαλάνε μπορούμε να τα προμηθευόμαστε σε μεγάλες ποσότητες όταν τα βρίσκουμε σε προσφορά στο σούπερ μάρκετ γλυτώνοντας έτσι πολλά χρήματα.

 

Αγοράζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω τρόφιμα θα μπορέσετε να ετοιμάσετε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα για τους αγαπημένους σας χωρίς να ξοδεύετε μια περιουσία κάθε φορά που πηγαίνετε σούπερ μάρκετ.