ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 11:01
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
 
Πολύ σημαντική η μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας που ξεκίνησε από χθες.
Οι κάτοχοι με την επίδειξή της θα εξυπηρετούνται ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, χρησιμοποιώντας την ως δικαιολογητικό αντί της πιστοποίησης αναπηρίας, χωρίς να απαιτείται να μοιραστούν τα ευαίσθητα προσωπικά -και ιδίως ιατρικά- τους δεδομένα.
Η ψηφιακή κάρτα, η οποία θα μπορεί να αποθηκεύεται και στο κινητό τηλέφωνο, ανταποκρίνεται σε πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος.
Θα συνιστά αποδεικτικό στοιχείο για όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς οι ανάπηροι συμπολίτες μας να αναζητούν συνεχώς καινούρια πιστοποιητικά αναπηρίας για κάθε επαφή τους με το Δημόσιο.
Θα ενσωματώνει επίσης σταδιακά όλες τις επιμέρους υπηρεσίες τις οποίες παρέχει κάθε δημόσιος φορέας στον ανάπηρο, με βάση τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας του.
Υπογραμμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας και το Μητρώο Αναπηρίας είναι δύο ακόμα πυλώνες της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας, που ξεκίνησε να λειτουργεί από το Σεπτέμβριο με την ενεργοποίηση των Ψηφιακών ΚΕΠΑ για την εύκολη πιστοποίηση αναπηρίας.
Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣαμεΑ).