Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η πολιτική διαρκούς στήριξης της κοινωνίας και δυναμικής κινητροδότησης της υγιούς επιχειρηματικότητας στα χρόνια των πολλαπλών διεθνών κρίσεων, δικαίωσε την Κυβέρνηση της ΝΔ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 17:12
Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η πολιτική διαρκούς στήριξης της κοινωνίας και δυναμικής κινητροδότησης της υγιούς επιχειρηματικότητας στα χρόνια των πολλαπλών διεθνών κρίσεων, δικαίωσε την Κυβέρνηση της ΝΔ

Για έναν απολογισμό του οικονομικού έτους 2020 που καταδεικνύει περίτρανα ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίστηκε εξαιρετικά την μεγάλη οικονομική κρίση που προκάλεσαν στη χώρα μας τόσο η υγειονομική κρίση λόγω COVID 19 όσο και η κρίση στον Έβρο με την προκλητική προσπάθειας της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τους Μετανάστες για να προσβάλει την Εθνική μας κυριαρχία, έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το Βήμα της Βουλής.

Στην τοποθέτησή του επί της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια αναφορικά με την κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2020 και του Ισολογισμού και των λοιπών Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της Κεντρικής Διοίκησης για την ίδια περίοδο, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να περιορίσει το αυξημένο έλλειμα των 20,48 δις ευρώ, που δημιουργήθηκε, κυρίως λόγω της λήψης πολλαπλών και απολύτως δικαιολογημένων μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία αλλά και πολλαπλασιασμού της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεών μας.

Υλοποιώντας δε μία δυναμική πολιτική κινήτρων και βελτίωσης της επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η Κυβέρνηση κατόρθωσε όχι μόνο, να αποτρέψει την εκτόξευση του δημοσίου χρέους, αλλά αντιθέτως, να θέσει τις βάσεις για τη μετέπειτα μείωσή του, αφού το 2019 ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν άνω του 181% ενώ τη φετινή χρονιά θα πέσει στο 169% και το 2023 στο 161% και ακόμα χαμηλότερα, παρά τις υπάρχουσες κρίσεις στην ενέργεια και στον πληθωρισμό που σήμερα μαστίζουν διεθνώς τις κοινωνίες και τις οικονομίες, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Βουλευτής Ημαθίας υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτή την ορθολογική διαχείριση, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει εμμονικά να μιλάει για πλήρη Κυβερνητική αποτυχία στην οικονομία, την ώρα που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν η Ελλάδα προβλέπεται για φέτος να έχει ρυθμό ανάπτυξης 6%, διπλάσιο από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη.

Επισήμανε δε ότι η επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για είναι αίολη, καθώς:

·       Το ΑΕΠ έχει ήδη αυξηθεί κατά 5 μονάδες σε σχέση με το σημείο που ήταν το 2019

·       Σε σύγκριση με το 2019 έχουν προστεθεί στην αγορά εργασίας περίπου 250.000 νέες θέσεις εργασίας

·       Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 5,5 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση ανεργίας στην Ε.Ε.

·       Οι ελληνικές εξαγωγές υπερβαίνουν πλέον το 40% του Α.Ε.Π. της χώρας μας, κινούμενες πολύ υψηλότερα από τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου,

·       Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα σημειώνουν ιστορικό ρεκόρ 20ετίας,

·       Υπάρχει μεγάλη αύξηση των καταθέσεων από τους πολίτες και τα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια.