Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τις μικροχρηματοδοτήσεις: 'Η Κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει το μήνυμα ότι η Οικονομία είναι εδώ για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης την Οικονομία'

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 11:23
Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τις μικροχρηματοδοτήσεις: 'Η Κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει το μήνυμα ότι η Οικονομία είναι εδώ για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης την Οικονομία'

Για αποτελεσματική και διευρυμένη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους νέους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προκειμένου να μπορούν να χρηματοδοτηθούν ευκολότερα για τις επιχειρηματικές τους δράσεις χωρίς τα σκληρά κριτήρια, που μέχρι σήμερα τους απέκλειαν από πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για τις μικροχρηματοδοτήσεις.

Ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε ότι το πλαίσιο των μικροχρηματοδοτήσεων έρχεται να θέσει νέες, ισχυρές βάσεις για την αποτελεσματική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά το lockdown, καλύπτοντας το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω της σύστασης ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, κατόπιν άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα παρέχουν τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων μέχρι 25.000 ευρώ, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις για τους δικαιούχους.

Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, όχι μόνο αποκτούν δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδότηση κατηγορίες δικαιούχων που «έβλεπαν με το κιάλι» τον τραπεζικό δανεισμό καθώς δεν μπορούσαν να παράσχουν τις εξασφαλίσεις που απαιτεί η τραπεζική ενωσιακή νομοθεσία αλλά επιπροσθέτως, αντιμετωπίζεται με τόλμη η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός μέσω νέων, καινοτόμων εργαλείων της οικονομίας, που ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, βάζουν «χαλινάρι» στην παραοικονομία και αρχίζουν να καλλιεργούν μία νέα, υγιή επιχειρηματική κουλτούρα, πολύτιμη για την νέα Ελλάδα της ανάπτυξης.

Κυρίως όμως, επισήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης, αναδεικνύεται μία νέα σχέση του πολίτη με την Πολιτεία. Μία Πολιτεία που βρίσκεται εδώ γι’ αυτόν, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και αδιεξόδων περνώντας το μήνυμα ότι η οικονομία είναι εδώ για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης να υπηρετεί την οικονομία.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Τσαβδαρίδη: