ΛΑΖ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 12:35
ΛΑΖ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ
 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και μέλη της Επιτροπής Μικροβιολόγων Ημαθίας πραγματοποίησα χθες με ατζέντα μία σειρά σημαντικών θεμάτων που χρειάζονται τη μέριμνα της Κυβέρνησης, επ’ ωφελεία τόσο του ιατρικού κόσμου όσο – κυρίως - της υγείας των πολιτών.
Επί τάπητος τέθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Ισαακίδη τα αιτήματα των κλινικοεργαστηριακών γιατρών για τον εξορθολογισμό του μέτρου του clawback, που δυσχεραίνει τους προϋπολογισμούς των μικρών εργαστηρίων και την οικονομική τους βιωσιμότητα, καθώς και το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ιατρών της χώρας με τον ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, εκτενώς συζητήθηκαν οι επιφυλάξεις του ιατρικού κόσμου αναφορικά με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να φέρει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των ιατρών του δημοσίου, επαναφέροντας με νομοθετική ρύθμιση το μέτρο της μερικής απασχόλησής τους στον ιδιωτικό τομέα.
Τέθηκε επίσης το ζήτημα της στελέχωσης των νοσοκομείων με επαρκές και καλά αμειβόμενο ιατρικό προσωπικό.
Άκουσα με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις των θεσμικών εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου του Νομού μας και δεσμεύθηκα να μεταφέρω ταχύτατα τις ανησυχίες αλλά και τα αιτήματά τους στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, σε συνάντηση που θα έχω μαζί του την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο.
Εξέφρασα δε τη βεβαιότητά μου ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί για μία ακόμη μία φορά εμπράκτως δίπλα στον ιατρικό μας κόσμο, ο οποίος στον καιρό της πανδημίας ανταποκρίθηκε με αυταπάρνηση στις επιταγές της Πολιτείας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.