'ΞΕΝΙΤΙΑ- Ο μισεμός είναι καημός' από το Ωδείο Ναούσης

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 11:54
 'ΞΕΝΙΤΙΑ- Ο μισεμός είναι  καημός' από το Ωδείο Ναούσης

    Ένα μουσικό αφιέρωμα στην ξενιτιά και τους καημούς της είναι φέτος η μεγάλη ετήσια συναυλία του «Ωδείου Ναούσης».

Τραγούδια και κείμενα περιγράφουν  τον καημό του μισεμού και του νόστου του λαού μας. Ενός λαού που ταξιδεύει ακατάπαυστα, από τα χρόνια του Ομήρου ακόμα, πάνω στη ρότα της ελπίδας  που υπόσχεται η νέα γη. Τραγούδια του Ξαρχάκου, του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου, του Λεοντή, του Αλκ. Ιωαννίδη, του Λοΐζου, αλλά και της δημοτικής μας μουσικής, εκφράζουν τα συναισθήματα της αναχώρησης, της παραμονής, της προσμονής, της απουσίας, της  καρτερίας αλλά και της ελπίδας και της λύτρωσης   του γυρισμού. Η τετράφωνη μικτή χορωδία, η μαντολινάτα και η 10μελής ορχήστρα του Ωδείου Ναούσης,  υπόσχονται ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι,  με μελωδίες εμπνευσμένες  από την ψυχή του ξενιτεμένου. Μαζί με τη χορωδία τραγουδούν οι: Μαίρη Δούτση, Αλίκη Κελεμουρίδου, Εύη Παρόλα, Θωμάς Μπιγκάνος, Χρήστος Τσίτσης.

Τα τραγούδια εναρμόνισε, ενορχήστρωσε και δίδαξε ο συνθέτης-μαέστρος Δημήτρης Παρόλας. Αφηγούνται ο Κώστας Βαρβέρης, η Θεοπίστη Κεφαλά-Σπάρτση και η Αυγή -Μαρία Ζιακάκη. Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Χρήστος Τσίτσης.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας   Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου  στις  9. μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 5 € Προπωλούνται στο γραφείο του Ωδείου, στην «Εστία Μουσών» καθημερινά από  10 π.μ. – 1 μ.μ. και6 – 9 μ.μ., στο κατάστημα «ΓΕΩΡΓΙΑ», στο ΦΩΤΟ Λιλιάμτη και στο βιβλιοπωλείο «Έμμετρη Γνώση» (Δούτσης).

Share |