ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 09:31
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Οι μαθητές του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας, ξεκίνησαν αρχές της εβδομάδας κατάληψη των σχολείων τους(το 2οτη Δευτέρα το 1οτην Τρίτη) για τα κτιριακά και εκπαιδευτικά τους προβλήματα.

Παραθέτουμε τα κυριώτερα αιτήματα των μαθητών.

Υλικές ΔομέςΤουαλέτες χωρίς τις βασικές συνθήκες υγιεινής(χαρτί, σαπούνι, κάδοι), αδέσποτα, καλώδια γυμνά, χαλασμένες κλειδαριές – βρύσες, χαλασμένα καλοριφέρ, τρύπες στους τοίχους και στην οροφή, παλιά κουφώματα, σοβάδες που πέφτουν, έλλειψη υποδομής για παιδιά με κινητικά προβλήματα, απαρχαιωμένες δομές γυμναστηρίου, έλλειψη εργαστηρίων και εξοπλισμού στα μαθήματα χημείας, φυσικής, βιολογίας, απουσία οικοδομικής άδειας.

Εκπαίδευση: Οχι στην παπαγαλία αποστήθιση, όχι στο νέο νομοσχέδιο, ένα σχολείο που δεν επιτείνει τις ανισότητες και τις διακρίσεις, που δεν καταδικάζει τους μαθητές από μη προνομιούχο περιβάλλον. Παιδεία ίσον εμπόρευμα. Οχι στην βαθμοκεντρική και εξετασιοκεντρική εκπαίδευση και την πλήρη εξάρτηση από τις εξετάσεις που καταδικάζουν τη δημιουργικότητα. Αυξήθηκαν οι ώρες, αυξήθηκε και ο όγκος της ύλης με αποτέλεσμα την παραπαιδεία. Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και σεξουαλικής αγωγής.