Ξεκίνησαν εκ νέου οι προπονήσεις του χάντμπωλ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 09:29
Ξεκίνησαν εκ νέου οι προπονήσεις του χάντμπωλ

Η ο μ άδα θα αγωνιστεί στα Playout για την παρα μ ονή της στην μ εγάλη κατηγορία

Ξεκίνησαν εκ νέου οι προπονήσεις του τμήματος χάντμπωλ του Ζαφειράκη, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, μέσα στις οποίες όλοι οι παίκτες ακολουθούσαν ατομικά προγράμματα προπόνησης.

Για την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο και την ασφάλεια των αθλητών, δεδομένου του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου της χώρας,πριν την πρώτη προπόνηση την περασμένη Δευτέρα όλοι οι παίκτες υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης covid-19.

Οι δύο ξένοι αθλητές του Ζαφειράκη Nebojsa Kanizaj και Alex Radicevic, επιστρέφουν την Κυριακή στη Νάουσα, καθώς ακόμη βρίσκονται στις χώρες τους (Σερβία και Μαυροβούνιο) όπου εόρτασαν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους, με το παλαιό ημερολόγιο, δηλαδή χθες Παρασκευή(7/1).

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος ξεκινούν στις 22 Ιανουαρίου όπου η ομάδα αντιμετωπίζει τα εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα, ξεκινώνταςμε αυτό το παιχνίδι την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την παραμονή της στην κατηγορία της Handball Premier.

Στα πλαίσια της μεταγραφικής περιόδου των Χριστουγέννων, η ομάδαμας ενισχύθηκε με τον Σάκη Αθανασίου, τερματοφύλακα του ΑερωποΈδεσσας, ο οποίος έρχεται στην ομάδα της πόλης μας για να βοηθήσει τον πολύ ανεβασμένο Μπουμπουλέντρα και μαζί να «θωρακίσουν» την εστία του Ζαφειράκη. Παράλληλα η συμφωνία με τον Αερωπό, περιέλαβε και τηνμεταγραφή με υποσχετική επιστολή του Ναουσαίου φέρελπι τερματοφύλακα,της Εθνικής ομάδας Νέων, Δάιου Γιώργου στην ομάδα της Έδεσσας για να πάρει εμπειρία και αγώνες.

 

Στον Α.Ο. Κοζάνης ο Κρέξης

page2image4952

Στον Α.Ο. Κοζάνης θα αγωνίζεται για το υπόλοιπο μισό της φετινής σεζόν ο παλαιότερος και πιο έμπειρος αθλητής του Ζαφειράκη Γιάννης Κρέξης, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του συλλόγου, αποδέχτηκε την πρόταση που το έγινε από την ομάδα της Κοζάνης. Ο Κρέξης, δίδεται στην Κοζάνη, με υποσχετική, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζει να είναι αθλητής του Ζαφειράκη, απλά παραχωρείται μέχρι το τέλος του έτους για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και να ενισχύσει την εκεί ομάδα.

Στην ομάδα χάντμπολ του Α.Ο. Κοζάνης αγωνίζονται και άλλοι πρώην αθλητές του τμήματος,όπως ο Βεροιώτης Γιώργος Καραγεωργίου, που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχημένη πορεία του Ζαφειράκη.

Πολύ καλή εμφάνιση των ακαδημιών μας στο διεθνές τουρνουά «Climax»

page2image12256page2image12424

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι ηλικιακές ομάδες χάντμπολ του Ζαφειράκη που συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά χάντμπολ Climax που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία οκτώ χρόνια και διοργανώνεται κάθε χρόνομέσα στις εορτές των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.

Από την ομάδα της πόλης μας συμμετείχαν οι κατηγορίες των Παμπαίδων Α, Παγκορασίδων Α και Κορασίδων, οι οποίες κέρδισαν τις εντυπώσεις σε όλους τους αγώνες. Η ομάδα των Παγκορασίδων Α κατέλαβε την 6η θέση, η ομάδα των Παμπαίδων Α επίσης την 6η θέση και η ομάδα των ηλικιακά μεγαλύτερων κοριτσιών, κορασίδων, κατέλαβε την 4η θέση.

Ήταν μια ευκαιρία για τους αθλητές να αγωνιστούν, μιας και τα πρωταθλήματα των ηλικιακών τμημάτων σε τοπικό επίπεδο σε όλη τη χώρα,λόγω της πανδημίας συνεχώς βρίσκονται σε μετέωρη φάση. Οι αθλητές ήρθαν σε επαφή με ομάδες από άλλες χώρες των Βαλκανίων, έκαναν φίλους και ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το ίδιο τουρνουά αλλά και για άλλα που οργανώνονται το καλοκαίρι σε άλλες γειτονικές χώρες. Τους αθλητές συνόδευσαν οι προπονητές τους Φώτης Παπουτσής και Πέτρος Ρότζιος.