Κουτσογιάννης και Καρανικόλας διασταυρώνουν τα 'ξίφη' τους για εκκαθαρίσεις ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 17:17
 Κουτσογιάννης και Καρανικόλας διασταυρώνουν τα 'ξίφη'  τους για  εκκαθαρίσεις ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ

Κουτσογιάννης: 'Η αβάσταχτη ελαφρότητα της Δημοτικής Αρχής'. Kαρανικόλας: 'Μόνο θλίψη προκαλέι η δημόσια τοποθέτηση του αρχηγού του ΄Κοινού Τόπου΄  

Ο πρώην δήμαρχος κ.  Κουτσογιάννης, με ανάρτησή του στο προσωπικό του χρονολόγιο, καταφέρεται εναντίον του δημάρχου κ. Καρανικόλα για τιο θέμα των εκκαθαρίσεων των υπερχρεωμένων πρώην δημ επιχειρήσεων ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ.
Μόνο θλίψη προκαλεί η δημόσια τοποθέτησή του αρχηγού του ΄Κοινού Τόπου΄, σχολιάζει επίσης με δήλωσή του ο κ. Καρανικόλας.
 
H ανάρτηση του κ.  Κουτσογιάννη 
'Εδώ και δυο χρόνια ο απαξιωτικός τρόπος αντιμετώπισης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο κ. Καρανικόλα και μέλη της δημοτικής αρχής προκαλεί οργή και θλίψη. Σήμερα πληροφορηθήκαμε από τοπικό μέσο ενημέρωσης πως την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Ιουνίου θα συζητηθούν οι εκκαθαρίσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (!) Φυσικά, δεν έχει αποσταλεί πρόσκληση για συνεδρίαση ακόμη από τη Δημοτική Αρχή. Σε τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι οι εκκαθαρίσεις της ΚΕΠΑΠ και της ΤΑΒ ο Δήμαρχος λειτουργεί με τη γνωστή ελαφρότητα που τον διακρίνει στη διοίκηση των θεμάτων του Δήμου. Διαρροή για συνεδρίαση και διαστρέβλωση της αλήθειας για πολλοστή φορά με την επιλογή του πριν καν παρουσιασθούν οι εκκαθαρίσεις να μιλήσει για το αν υπήρχαν προγράμματα για την κάλυψη των υποχρεώσεων που αυτές θα φέρουν στον Δήμο. Προφανώς, δεν έκανε τον κόπο να ασχοληθεί σοβαρά με αυτές και να δει τι ακριβώς φέρνει ο εκκαθαριστής και πόσα προβλήματα αντιμετώπισε για να μπορέσει να παραδώσει κάτι σαν εκκαθάριση. Ερωτήματα που υπάρχουν; Πολλά. Είναι αυτές εκκαθαρίσεις; Πότε και πως διαμορφώθηκαν τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων; Υπάρχουν σε εξέλιξη έρευνες από τη δικαιοσύνη για αυτές τις επιχειρήσεις; Αυτά και πολλά ακόμη θα έπρεπε να συζητηθούν εκτενώς. Σε ελάχιστο χρόνο – μιας και ακόμη δεν έχει ληφθεί πρόσκληση – θα ζητηθεί η άποψη και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Χωρίς να έχει προηγηθεί μια συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων για να γίνει μια προεργασία και να προταθούν λύσεις ακόμη και για τα χρέη. Διότι αν είχε ασχοληθεί σοβαρά ο κ. Δήμαρχος θα γνώριζε πως λύσεις υπάρχουν. Αλλά προφανώς το πρόγραμμα φωτογραφίσεων του δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τις δημοτικές υποθέσεις…
Η απάντηση του κ. Καρανικόλα
'Μόνο θλίψη προκαλεί η δημόσια τοποθέτηση του αρχηγού του "Κοινού τόπου" σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των δημοτικών επιχειρήσεων.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ενημέρωσα το σώμα ότι άμεσα θα έρθουν οι επικαιροποιημένες εκκαθαρίσεις σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.
Την επόμενη ημέρα κιόλας στάλθηκαν από το γραφείο δημάρχου οι τελικές εκθέσεις στους αρχηγούς των παρατάξεων.
Είναι προφανές ότι ο χρόνος είναι πολύ στενός για να γίνει δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα.
Άλλωστε το σώμα ενημερώνεται με πρόσκληση τρεις εργάσιμες ημέρες πριν. Είναι επίσης προφανές ότι θα προηγηθεί σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων.
Θυμίζω ότι οι εκκαθαρίσεις των δύο δημοτικών επιχειρήσεων έχουν απασχολήσει το σώμα και στο παρελθόν.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν σε τέσσερα δημοτικά συμβούλια. Δύο συνεδριάσεις το 2017 και δύο συνεδριάσεις το 2019 χωρίς να δοθεί λύση.
Τώρα αναφορικά με τα υποτιμητικά για το πρόσωπο μου σχόλια όπως "απαξιωτικός τρόπος αντιμετώπισης του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμαρχο" ή "ο δήμαρχος λειτουργεί με την γνωστή ελαφρότητα που τον διακρίνει" ή " το πρόγραμμα φωτογραφήσεων του δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τις δημοτικές υποθέσεις" που χρησιμοποιεί ως λάσπη στον ανεμιστήρα ομολογώ ότι δεν με εκπλήσσει τίποτα.
Δυστυχώς η απομάκρυνση από τον θεσμικό ρόλο και διάλογο είναι μόνιμη για τον "Κοινό τόπο". Το ήθος μου δεν μου επιτρέπει να ακολουθήσω τέτοιες τακτικές.
Ακόμα περισσότερο είναι κρίμα να τίθενται δημοσίως αυτά τα ζητήματα πριν συζητηθούν εντός του δημοτικού συμβουλίου όπως άλλωστε αρμόζει.
Τέλος οι εκκαθαρίσεις ήταν στα χέρια του τέως δημάρχου από το 2014 έως το 2019. Προχώρησε άραγε τότε σε σύσκεψη αρχηγών; Συμφώνησε με την δημοτική του ομάδα στον τρόπο διαχείρισης ώστε να είναι όλοι παρόντες στην όποια λύση;
Αγαπητοί συνδημότες καλούμαι να λύσω ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε σε παρελθόντα έτη.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ας αγχώνονται κάποιοι'