Κορωνοϊός: Κινέζοι θεωρούν λανθασμένη τακτική Ευρώπης-Σερβία υιοθετεί τις προτάσεις τους

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 11:51
Κορωνοϊός: Κινέζοι θεωρούν λανθασμένη τακτική Ευρώπης-Σερβία υιοθετεί τις προτάσεις τους

Στην Σερβία καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος από τον κορονοϊό. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατέληξε σήμερα το μεσημέρι μία γυναίκα 60 ετών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν και οι εμπειρογνώμονες από την Κίνα που έφτασαν στην Σερβία για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι η Επιτροπή για την Δημόσια Υγεία αποδέχθηκε την σύσταση των Κινέζων να ακολουθηθεί επιθετική τακτική για την καταπολέμηση του ιού. Ανακοίνωσε ότι σε 48 ώρες θα αρχίσουν να γίνονται μαζικά στον πληθυσμό τεστ για τον κορονοϊό ώστε να καταγραφούν όλοι όσοι νοσούν και να απομονωθούν στα νοσοκομεία.

Όπως εξήγησε ο Βούτσιτς, οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες θεωρούν λανθασμένη την τακτική που ακολουθείται στην Ευρώπη, δηλαδή, οι υγειονομικές αρχές να αμύνονται από τον ιό και όχι να αντεπιτίθενται. Το κινέζικο μοντέλο θα εφαρμοστεί επίσης και για την αντιμετώπιση τωνασθενών ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία με δεδομένο ότι με τα μαζικά τεστθα αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών. Συγκεκριμένα – όπως ανέφερε – θα εφαρμοστούν τρία επίπεδα νοσηλείας.

Οι βαριά ασθενείς που χρειάζεται να μπουν στην εντατική θα νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία στην Σερβία που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον κορονοϊό. Οι ασθενείς που θα παρουσιάζουν σταθερή κατάσταση θα νοσηλεύονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε ειδικούς θαλάμους. Όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 αλλά είναι ασυμπτωματικοί θα νοσηλεύονται στο χώρο της Διεθνούς έκθεσης Βελιγραδίουόπου ο στρατός θα τοποθετήσει 3000 κλίνες όπως επίσης και στις φοιτητικές εστίες. Ανάλογοι χώροι για την νοσηλεία ασυμπτωματικών θα διαμορφωθούν κατάλληλα σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι οι Κινέζοι γιατροί που βρίσκονται στη Σερβία έκαναν και συστάσεις για τα φαρμακευτικά κοκτέιλ που πρέπει να χρησιμοποιούνται και που αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στην Κίνα.

 

Πηγή iskra.gr