Καρασαρλίδου: 'Πλήρης η εγκατάλειψη των αγροτών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη'

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 12:28
Καρασαρλίδου: 'Πλήρης η εγκατάλειψη  των αγροτών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη'

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Βουλευτής Ημαθίας κα Καρασαρλίδου κατά της κυβέρνησης και ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας να στηρίξει τους αγρότες.

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: “Δυστυχώς όπως και στις προγραμματικές δηλώσεις ο αγροτικός τομέας για τον Πρωθυπουργό και τη Ν.Δ. δεν υπάρχει. Τελευταία φορά που ασχολήθηκε ήταν στις 24/1/2019 στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε μας είπε για τα “Μακεδονικά Ροδάκινα” που θίγονται από τη συμφωνία. Σήμερα που οι τιμές έχουν καταρρεύσει στα 15-20 λεπτά, ουδεμία κουβέντα από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Παρά μόνο επανέλαβε την εξαγγελία για την έκπτωση στους συνεταιρισμούς που ο Αλ. Τσίπρας είχε ήδη εξαγγείλει τον Μάιο του 2019. Ουδεμία αναφορά και για το αγροτικό πετρέλαιο που επίσης είχε εξαγγελθεί από τον Αλ. Τσίπρα. Μάλιστα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι οι αγρότες δεν πρέπει να περιμένουν ούτε την οικονομική ενίσχυση από το πρόγραμμα de minimis! Πλήρης δηλαδή η εγκατάλειψη των αγροτών σε μια δύσκολη γι’ αυτούς περίοδο.Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βάζει από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες και στην αγροτική ασφάλιση, αψηφώντας την εν εξελίξει – από τον περασμένο Δεκέμβριο – διαδικασία αναθεώρησης του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ. 

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑΜΕ από 2/8/2019 με Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή: Α) Ενίσχυση των αγροτών μέσω των de minimis, Β) Προκαταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, Γ) Να προχωρήσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών.

 

Share |