Καρασαρλίδου; Αποκλεισμός μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τη νέα δράση (ΕΠΑΝΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021-2027

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 12:36
Καρασαρλίδου; Αποκλεισμός μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τη νέα δράση (ΕΠΑΝΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021-2027
Φρ. Καρασαρλίδου: Στη Βουλή με αναφορά έφερα σήμερα το πρόβλημα, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι μικρές οικογενειακές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην περιοχή μας, οι οποίες αποκλείονται από τη νέα δράση ΕΠΑΝΕΚ του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Συγκεκριμένα, μετέφερα το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων ΠΕ Ημαθίας, οι εκπρόσωποι της οποίας ζητούν τον επαναπροσδιορισμό του κριτηρίου ένταξης στη δράση, καθώς θεωρούν άδικο να αποκλείονται οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με αυτοαπασχόληση των μελών της οικογένειας, επειδή αυτή η απασχόληση δεν αποτυπώνεται στις καταστάσεις του ΕΡΓΑΝΗ και συνεπώς δεν πληρούν τον όρο για 1 ΕΜΕ, με μέσο όρο πληρότητας 5 μηνών των επιχειρήσεων στην περιοχή μας.
Ζητούν παράλληλα την τροποποίηση του όρου για το άθροισμα του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης από την δράση του προγράμματος ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις στο οποίο δεν τίθεται απαίτηση 1 ΕΜΕ , ώστε να συμπεριληφθούν επιπλέον λειτουργικά έξοδα, όπως αυτά αποδεικνύονται από το έντυπο Ε3.
Η βουλευτής καλεί τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί του ζητήματος και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί η ενίσχυση όλων των μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων.