Καρανικόλας: Οι αγρότες είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 12:21
Καρανικόλας: Οι αγρότες είναι  η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας

Διαδοχικές επισκέψεις του Δημάρχου σε αγροτικούς συνεταιρισμούς  

Στην «καρδιά» της παραγωγής και εμπορίας φρούτων, με αιχμή του δόρατος το ροδάκινο,  μετέβη την Τρίτηο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, στο πλαίσιο διαδοχικών επισκέψεων που πραγματοποίησε σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή  του Δήμου Νάουσας.

Ο κ. Καρανικόλας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Παύλο Αδαμίδη και Γιώργο Τριανταφύλλου  επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Κώστα Ταμπακιάρη, ενώ στη συνέχεια  πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας κ. Αντώνη Πασχούλα, τον πρόεδρο του Α.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ  κ. Αλέκο  Καραγιαννίδη, τον πρόεδρο του Α.Σ Ειρηνούπολης  κ. Γιάννη Παρίση, τον πρόεδρο  του Α.Σ. Επισκοπής  κ. Δημήτρη Λογγιζίδη,  τον αντιπρόεδρο του  ΑΣΟΠ Επισκοπής  κ. Θανάση Τζουτζίδη, καθώς και μέλη των διοικήσεων των προαναφερόμενων συνεταιρισμών.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Καρανικόλας με τα στελέχη των συνεταιριστικών οργανώσεων συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πορεία της φετινής παραγωγής  και εμπορίας ροδάκινου, η οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο ζενίθ. Παράλληλα, εκτενής αναφορά έγινε σε θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου, καθώς και τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού (δυσχέρειες στην ζήτηση φρούτων λόγω των επιπτώσεων στον τουρισμό,  μείωση αγοραστικής  δύναμης των καταναλωτών κ.ά).

Ο Δήμαρχος Νάουσας διαβεβαίωσε τους επικεφαλής των συνεταιρισμών και τα στελέχη τους ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους, επισημαίνοντας πως ο δήμος θα είναι αρωγός με έργα και δράσεις (έργα αγροτικής οδοποιίας, περιβαλλοντικές δράσεις κ.ά.) που αφορούν στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, η οποία,  όπως είπε, αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» της τοπικής οικονομίας.