Kαραμπατζός:ΝΑ, ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ. Το εμβόλιο της εταιρίας 'Pfizer' ...και η ΝΑΟΥΣΑ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 10:27
Kαραμπατζός:ΝΑ,  ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ.  Το εμβόλιο της εταιρίας 'Pfizer' ...και η ΝΑΟΥΣΑ
 
Μια ευχάριστη είδηση μας ήρθε προχθές με την ανακοίνωση της μεγάλης Φαρμακευτικής Εταιρίας "PFIZER" σχετικά με το εμβόλιο κατά του "κορονοϊού". Εάν πράγματι είναι τόσο αποτελεσματικό, φαίνεται οτι θα υπάρξει μια επάνοδος της Κοινωνίας στην "Κανονικότητα". Αναμένουμε λοιπόν με αισιοδοξία τις εξελίξεις.
-----------------------------
Με αυτό αφορμή, αλλά και με το οτι Πρόεδρος της εν λόγω εταιρίας είναι ο κ. Μπουρλά, σχέσιν έχοντος και με τη Νάουσα από τα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, όταν οι κυνηγημένοι Εβραίοι γονείς του προστατεύτηκαν από Ναουσαϊϊκη οικογένεια, θυμήθηκα και κάτι ακόμη ...ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!
Ήταν το 2011, όταν ο εξαίρετος φίλος και επι πολλά χρόνια Πρόεδρος των "ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ", δείχνοντας την αγάπη του και το ενδιαφέρον για τη Νάουσα, αλλά και για το Νοσοκομείο μας (το οποιο θυμίζω, τότε κλιδωνίζονταν η συνέχιση της λειτουργίας του !), μεσολάβησε στην εταιρία "Pfizer" και μέσω των εκδόσεων "ΦΥΤΡΑΚΗ" έγινεμια σημαντική δωρεά πολλών βιβλίων αξίας 50.000€ και εμπλουτίσθηκε η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Την ίδια εποχή, ακολούθησε κι άλλη μια δωρεά 60.000€ στο Νοσοκομείο μας όταν και αγοράστηκαν διάφορα ιατρικά μηχανήματα (απινιδωτές, θερμοκοιτίδες νεογνών κλπ.). Η στήριξη της εν λόγω εταιρίας, ήταν και κατά τη διοργάνωση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας με διάφορες χορηγίες.
Να σημειώσω βέβαια, οτι ο Ναουσαίος Κώστας Βαϊνανίδης είναι νομικός σύμβουλος της "Pfizer" και επι 40 χρόνια συνεργάτης της, διατέλεσε δε και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, και κάθε φορα που ζητούσα κάτι για την πόλη μας ως Δήμαρχος, μου το πρόοσφερε προθύμως.
-------------------------------
Σήμερα λοιπόν ο χρόνος, μου φέρνει πίσω αυτές τις όμορφες αναμνήσεις και οι φωτογραφίες που αναρτώ είναι από το τότε παρατεθέν "δείπνο", όπου μαζί με το ζεύγος Κώστα και Αννίτας Βαϊνανίδη, είναι και ο τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer (Ελλάς) DAVID SIMMONS. Οι άλλες φωτογραφίες είναι από τη νέα μας Βιβλιοθήκη που ολοκληρώναμε τότε στη ΒΕΤΛΑΝΣ, μέρος της οποίας εμπλουτίστηκε με βιβλία από την παραπάνω δωρεά.
Αυτά, για την Ιστορία.