Kαι νοσηλευτές από την Κέρκυρα μπαίνουν στη 'μάχη' με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 20:05
Kαι νοσηλευτές από την Κέρκυρα μπαίνουν στη 'μάχη' με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από άλλες περιοχές της Ελλάδας, τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα εκδήλωσαν την εθελοντική τους προσφορά στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν νοσηλευτή της ΜΕΘ και δύο νοσηλεύτριες  που θα μεταβούν αεροπορικώς, νωρίς αύριο (19/11) το πρωί, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν ανιδιοτελώς στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του  κορωνοϊου.

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής, ανθρωπιάς και επαγγελματισμού της Δέσποινας, της Αγάπης και του Μιχάλη που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, στις δύσκολες στιγμές, στη Θεσ/νίκη. Είμαι υπερήφανος γι' αυτούς και τους εύχομαι να έχουν υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

 

 

Από τη μεριά τους, οι νοσηλευτές ανέφεραν πως «η συμμετοχή τους είναι μία πράξη αυτονόητη, αφού θεωρούν ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης και του αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους , η συμβολή όλων των υγειονομικών είναι απαραίτητη».