Και Ναουσαίοι δούλευαν στην κονσερβοποιϊ!α Κρόνος' που έκλεισε λόγω 114 κρουσμάτων κορωνοίού

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 16:31
Και Ναουσαίοι δούλευαν στην κονσερβοποιϊ!α Κρόνος' που έκλεισε λόγω 114 κρουσμάτων κορωνοίού

Ανησυχία προκάλεσε και στη Νάουσα, η είδηση ότι έβαλε 'λουκέτο'  για 10 ημέρες η κονσερβοποιϊα 'Κρόνος' στην περιοχή της Σκύδρας λόγω 114 κρουσμάτων κορωνοϊού. Κι αυτό διότι στο συγκεκριμένο κονσερβοποιείο δούλευαν και Ναουσαίοι! 

Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία αναφέρει:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00».

Στο σημείο μεταβαίνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ 
 
Στο μεταξύ, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται για την κονσερβοποιία «Κρόνος», αφού όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, υπήρχαν πληροφορίες για ασυμπτωματικά στον ιό άτομα τα οποία εργάζονταν εκεί, την περίοδο μάλιστα που εμφανίστηκαν τα 114 κρούσματα στην κονσερβοποιϊα 'Παυλίδης' των Γιαννιτσών στις 11 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους  στις δυο βάρδιες της κονσερβοποιίας εργάζονταν κυρίως άτομα από Έδεσσα και Αριδαία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εργαζόμενος και μάλιστα υπεύθυνος της κονσερβοποιίας έχει παρουσιάσει υψηλό πυρετό.

 
Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα του logospellas.gr, είχαν εντοπιστεί θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους εδώ και σχεδόν δύο μήνες χωρίς ωστόσο να ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου. 

Στην Πέλλα μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας
Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ο Γενικός Γραμματέας θα είχε σύσκεωη σήμερα στις 4 μ.μ. στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετείχαν  ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού. 

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: Τηρούμε
και περισσότερα μέτρα από όσα προβλέπονται

«Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά, ένα από τα πιο γνωστά και όπως όλα, ακολουθεί πλήρως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και όχι μόνο τα προβλεπόμενα μέτρα, αλλά ακόμη περισσότερα» αναφέρει στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλου, σχολιάζοντας το τι συνέβη στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όπως είπε, από Απρίλιο και Μάιο, όλες οι κονσερβοποιίες μπήκαν σε μια διαδικασία αλληλοενημέρωσης για την εφαρμογή πρωτοκόλλων, υιοθετώντας μέτρα από μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και έτσι, όπως τόνισε, ακολουθήθηκε ο καλύτερος δυνατός δρόμος και για αυτό δεν υπήρχε πρόβλημα όλο το καλοκαίρι.

«Είχαμε τη σύμπτωση πριν από 15 μέρες του εργοστασίου στα Γιαννιτσά, έχουμε τώρα και αυτό στη Σκύδρα. Με το πρώτο κρούσμα, το εργοστάσιο στη Σκύδρα αμέσως ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, στη συνέχεια ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία, προχώρησαν γρήγορα στον έλεγχο όλου του προσωπικού, περισσότερα από 400 άτομα και για αυτό βγήκαν αυτά τα 114 κρούσματα, τα οποία απομονώθηκαν με βάση τις οδηγίες, ενώ οι «αρνητικοί» συνέχισαν να δουλεύουν αφού το εργοστάσιο έκανε απολύμανση», εξηγεί ο κ. Αποστόλου.

 
Share |