K. Μπλιάτκας: Εικονοληψία του μίσους της παρακμής

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 18:47
K. Μπλιάτκας: Εικονοληψία του μίσους της παρακμής
 
Τι ζούμε εδώ και πολλές εβδομάδες; Νεύρα, κούραση, απόλυτη αίσθηση αβεβαιότητας , δυσανεξία απέναντι στον «απέναντι» και εχθρότητα που γίνεται ώρες - ώρες αβυσσαλέο μίσος.
Πριν από δέκα χρόνια με τις τότε πλατείες της οργής, τον δηλητηριώδη λαϊκισμό και τους αγανακτισμένους, τουλάχιστον δεν υπήρχαν σε τέτοια έκταση τα τρολς, τα ψεύτικα προφίλ και οι προ - κατ ύβρεις . Ούτε τα χιλιάδες ...ενορχηστρωμένα εύγε με like που ξεμωραίνουν όψιμους «ήρωες» στα σοσιαλ μίντια. Ούτε ο ανταγωνισμός να ανεβάζει κανείς στο διαδίκτυο, επιλεγμένα βίντεο με τις αθλιότητες του ...άλλου.
Δεν αγρίεψε απλώς η κοινωνία, αλλά ...γυρίζεται και σε «ταινία» η παρακμή της με τις κάμερες του κινητού...
Μεγάλη υπόθεση φίλες και φίλοι μου η μετριοπάθεια, η σύνεση, η ανεκτικότητα και η σοβαρότητα στις μέρες μας. Ανεκτίμητες αξίες.Αλλά δε φτάνουν. Θα πρέπει οι μυριάδες πολίτες που δεν θέλουν πια άλλο μίσος και υποκρισία να αλλάξουν την ατζέντα.
Δεν μπορεί μια εξουθενωμένη κοινωνία να ζει στο «κόκκινο», με ομάδες φανατικών να παραληρούν έξω φρενών , με τερατολογίες και με άρρωστο πάθος για εξόντωση του άλλου. Του όποιου άλλου.
Δύο άκρα συγκρούστηκαν στον Εμφύλιο. Ακραίοι, ευτυχώς χωρίς πόλεμο και μακελειό , δίνουν πάλι τον τόνο και παραλύουν οι ασυνείδητοι μια βασανισμένη χώρα.
Η σιωπηρή πλειοψηφία θα ψάξει αργά ή γρήγορα τη λύση στο κέντρο, στην μεταρρύθμιση με καύσιμο υλικό το σεβασμό στην αρχή της πλειοψηφίας και την αναζήτηση συναινέσεων.
Όσοι ειδικά, ονειρεύονται εκδίκηση, «τιμωρία» και ισοπέδωση του απέναντι θα δοκιμάσουν μεγάλη και οδυνηρή έκπληξη. Αν μπορέσουν να καταλάβουν...