Επιτυχημένο διήμερο Καμπ Ορεινής Ποδηλασίας από τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 16:59
Επιτυχημένο διήμερο Καμπ Ορεινής Ποδηλασίας από τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ

Ένα πολύ πετυχημένο διήμερο Καμπ Ορεινής Ποδηλασίας έγινε στις 29 και 30 Απριλίου στο Βέρμιο.

 Υπεύθυνοι ήταν οι Γιώργος Καισαρίδης και Τρεμπελή Σοφία , διεθνώς πιστοποιημένοι οδηγοί ορεινής ποδηλασίας .

 Δεκαπέντε ποδηλάτες  από Νάουσα και Βέροια ηλικίας 10 έως 15 ετών έκαναν διαδρομές σε δύο διαφορετικές περιοχές του βουνού μας. Πέρασαν δασικούς δρόμους και μονοπάτια,  ρέματα, δάση και υποαλπικά λιβάδια . Συνάντησαν Ζαρκάδια και Φάσες, είδαν περιοχές εξαιρέτου κάλους,  ξυλοκόπους και δασεργάτες , έρημα παλιοχώρια  . Γεύτηκαν σπιτικά τοπικά εδέσματα και αναβάθμισαν τις δεξιότητες τους στο ποδήλατο ,αναπτύσσοντας παράλληλα και μια ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον.

  Όπως μας είπαν ο Γιώργος και η Σοφία : " Ήταν  ένα Καμπ που έγινε με πολύ όρεξη από μας για να μοιραστούμε τις γνώσεις μας .Πείρα δεκαετιών αλλά και αγάπη για την φύση και τα βουνά.... Θέλαμε αυτά τα παιδιά να νιώσουν ,να ζήσουν και να γευτούν μία μοναδική εμπειρία που θα είναι σπίθα ζωής ,που θα πυροδοτήσει εκατομμύρια συνάψεις στον εγκέφαλο τους και θα γεμίσει ενέργεια από το μεγαλείο της φύσης την ψυχή τους..."

 Η μεταφορά  το διήμερο γινόταν με λεωφορείο.

 Ο Γιώργος Καισαρίδης είναι επίσης Πιστοποιημένος Mountain Leader απόφοιτος Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης και πρόεδρος της Hellenic Mountain Leaders Association αλλά και διεθνής ορειβάτης.

  Επόμενες δράσεις είναι η εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν στις 26 Μαϊου και φυσικά το γνωστό σε όλους ΚΈΝΤΑΥΡΟΣ mountain summer Camp που ξεκινάει στις 17 Ιουνίου , όπως και μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία του ποδηλατικού τμήματος.

 Πληροφορίες τηλ. 6948516659