Ιστορικό ντεμπούτο του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας στην κλήρωση της Volleyleague 2020-2021

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 17:59
Ιστορικό ντεμπούτο του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας στην κλήρωση της Volleyleague 2020-2021

Με την βεβαιότητα του προέδρου της Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, Παντελή Ταρνατόρου, αλλά και των εκπροσώπων όλων των ομάδων,  ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε εκδήλωση της ΕΣΑΠ στο ξενοδοχείο Coral, η κλήρωση της νέας σεζόν της Volleyleague Ανδρών 2020-2021, όπου «ντεμπούτο» στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ θα πραγματοποιήσει φέτος Α.Π. Σ Φίλιππος Βέροιας.

Στην αρχή της κλήρωσης, που λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων διεξήχθη χωρίς παρευρισκόμενους , δόθηκαν κλειδάριθμοι στις ομάδες από τη θέση 5 έως  9, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα ντέρμπι μεταξύ των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ και ΠΑΟΚ στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά να διεξαχθούν προς το τέλος των αγωνιστικών, προκειμένου να έχουμε τα δυνατά ματς προς το τέλος, όταν και οι ομάδες θα είναι φορμαρισμένες και θα κορυφωθεί το πρωτάθλημα.

Στην κληρωτίδα της ΕΣΑΠ μπήκαν 9 ομάδες, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, ΠΑΟΚ, Κηφισιά, Ηρακλής Πετ. 2015, Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας, ΑΟΝΣ Μίλων και ΟΦΗ. Ωστόσο, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Μονομελούς Δικαιοδοτικού  Οργάνου της ΕΣΑΠ για τον Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015, λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων απέναντι σε παλιούς αθλητές, η συμμετοχή του «Γηραιού» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «εύθραυστη».

Στον ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας δόθηκε ο κλειδάριθμος με το Νο 3 και μετά την κλήρωση της 1ης αγωνιστικής θα έχει ρεπό.

Η αρχή λοιπόν του παρθενικού ταξιδιού της ομάδας μας στα «σαλόνια» της Volleyleague γίνεται τη  2η αγωνιστική με ντέρμπι… νεοφώτιστων, όπου ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας φιλοξενείται στην Ν. Σμύρνη από το νεοφώτιστο ΑΟΝΣ Μίλων, σε ένα πολύ κρίσιμο ματς για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Ακολουθούν 4 αγωνιστικές «φωτιά», όπου θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά σειρά τους 4  διεκδικητές του τίτλου.  3η εντός έδρας με Ολυμπιακό, 4η αγωνιστικής εντός έδρας με ΠΑΟΚ , 5η αγωνιστική εκτός έδρας με Φοίνικα Σύρου, 6η αγωνιστική εντός  έδρας με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

 Στην 7η αγωνιστική ο Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας, ταξιδεύει στη γειτονική Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείται από τον Ηρακλή Πετοσφαίρισης 2015 .

Ακολουθεί ένα ακόμη εντός έδρας ματς , για την 8η αγωνιστική με την Κηφισιά και η αυλαία του Α’ γύρου πέφτει για την ομάδα μας στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Το φετινό πρωτάθλημα θα το καλύψει η ΕΡΤ, με έναν αγώνα την εβδομάδα, ενώ όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις έχει προγραμματιστεί να καλυφθούν μέσω παραγωγών Livestreamingτης ΕΣΑΠ.

Στην εκδήλωση παρέστη διαδικτυακά και ο Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Αυγενάκης ο οποίος κατά το χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε σε όλους μια καλή αθλητική χρονιά,  αναφερόμενος στο φλέγον θέμα του ελληνικού αθλητισμού, για το πότε θα επιτραπεί η είσοδος του κόσμου στα γήπεδο, τόνισε τα εξής: «Είναι μία άσκηση που δουλεύουμε παρέα με την Super League 1 και με τον Νίκο Χαρδαλιά και  έχουμε κάνει ένα καλό πλάνο, το οποίο θεωρώ ότι έχει δουλευτεί αρκετά.  Πάνω σε αυτό το πλάνο, αν έχουμε το “οκέι” των υγειονομικών, που έχει δουλέψει η διοργανώτρια αρχή για την πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου, θα δουλέψουμε με τις υπόλοιπες διοργανώτριες αρχές άλλων αθλημάτων και με το βόλεϊ, ώστε να καταφέρουμε να διαμορφώσουμε, εφόσον επαναλαμβάνω έχουμε πάρει το πράσινο φως από τους υγειονομικούς, που έχουν την ευθύνη. Προσωπικά έχω ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ, ξέρω ότι πολλά αθλήματα μπορούν να λειτουργήσουν με απόλυτη πειθαρχία, δεν είναι αυτό το χάος που μπορεί κανείς να φαντάζεται, αλλά θέλει πολλή δουλειά και κυρίως επιχειρήματα και καλή προετοιμασία. Πιστεύω σύντομα να έχουμε καλά νέα…»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Πιτούλιας, πρόεδρος Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας

Για την ιστορική συμμετοχή του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyballστα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ

«Είναι μία ιστορική χρονιά για το Φίλιππο Βέροιας, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μας θα συμμετέχουμε στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ. Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς και αγωνιστικά και οργανωτικά για αυτή τη συμμετοχή και ανυπομονούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για την αντιμετώπιση της ομάδας από τον κόσμο της πόλης της Βέροιας

«Για τη Βέροια, που φημίζεται κυρίως για το χάντμπολ, το ποδόσφαιρο αλλά και το μπάσκετ το βόλεϊ είναι ένα νέο άθλημα. Όταν αναλάβαμε πέρυσι, είχαμε το άγχος αν θα αγκαλιάσει η πόλη της Βέροιας το άθλημα… Ευτυχώς το έχει αγκαλιάσει, παραπάνω από όσο φανταζόμασταν και εμείς οι ίδιοι, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το γεγονός απλά είμαστε στεναχωρημένοι γιατί ο κόσμος ανυπομονεί να έρθει να δει την ομάδα στο γήπεδο και με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό είμαστε και εμείς σε αναμονή για να δούμε αν η Πολιτεία θα ανάψει το «πράσινο φως», για να έρθει ο κόσμος να δει από κοντά και την ομάδα μας, αλλά και τις άλλες μεγάλες ομάδες της Volleyleagueπου θα έρθουν και θα αγωνιστούν στο γήπεδό μας».

Σωκράτης Τζιουμάκας, Προπονητής Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας

Για την επιστροφή του έπειτα από χρόνια ξανά στην Volleyleague

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους, αθλητές, προπονητές, συμβούλους και όλα τα μέλη που απαρτίζουν όλες τις ομάδες! Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι από πέρυσι σε αυτήν την ομάδα, καταφέραμε ανεβήκαμε και θα αγωνιστούμε στην κορυφαία κατηγορία».

Για το γεγονός ότι έχει στο φετινό ρόστερ τους δυο γιους του, Γιώργο και Στέλιο Τζιουμάκα

«Φέτος είμαι διπλά χαρούμενος γιατί θα είμαι στην ίδια ομάδα με τους δυο γιούς μου… Όσο είμαστε μέσα στο γήπεδο, είναι αθλητές, όταν είμαστε έξω από το γήπεδο είναι τα παιδιά μου. Μέσα στο γήπεδο δεν τους ξεχωρίζω καθόλου…»

Κώστας Προύσαλης αρχηγός του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας

«Είναι μία κλήρωση, που θα μας φανεί καλή ή κακή αν συγκεντρώσουμε ή όχι τους βαθμούς που πρέπει να μαζέψουμε. Όλοι θα κληθούμε να παίξουμε με όλους! Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό γιατί όλες οι ομάδες θα είναι δυνατές, εμείς έχουμε δουλέψει καλά στην προετοιμασία, για την ώρα δεν έχουμε τραυματισμούς και αυτό είναι το ευχάριστο και συνεχίζουμε

Η ΕΣΑΠ πήρε από τα ξένα πρωταθλήματα το σύστημα να μην παίξουν οι μεγάλες ομάδες από την αρχή και το εφάρμοσε… Δυστυχώς όμως, ενώ μπορούμε να πάρουμε από τα ξένα πρωταθλήματα και άλλα στοιχεία για να ανεβάσουμε το επίπεδο του δικού μας πρωταθλήματος, εφαρμόζουμε μόνο ό,τι μας συμφέρει! Θεωρώ ότι αυτό το πρόγραμμα ευνοεί μόνο τις μεγάλες ομάδες και θα μπορούσαμε να μιμηθούμε και σε άλλους τομείς τα μεγάλα ξένα πρωταθλήματα. Όπως πχ οι αδειοδοτήσεις, να έχουν κατατεθεί οι εγγυητικές επιταγές από κάθε ομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου, να αρχίζει το πρωτάθλημα στην ώρα του και τόσα άλλα που μπορούμε να δανειστούμε από τα ξένα πρωταθλήματα. Εμείς όμως παίρνουμε επιλεκτικά μόνο ότι μας ταιριάζει…

 

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE 2020-21 ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Π.Σ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Α΄ΓΥΡΟΣ                                   Β΄ΓΥΡΟΣ

1η - Σάββατο 24/10/20                   10η

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας                 -                 Ρεπό

2η - Σάββατο 31/10/20                   11η

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων  -                 Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας

3η - Σάββατο 7/11/20                      12η

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας                 -                 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

4η - Σάββατο 14/11/20                   13η

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας                 -                 Π.Α.Ο.Κ.

5η - Σάββατο 21/11/20                   14η

Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου             -                 Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας

6η - Τετάρτη 25/11/20                     15η

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας                 -                 Παναθηναϊκός Α.Ο.

7η - Σάββατο 28/11/20                   16η

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015      -                 Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας

8η - Τετάρτη 2/12/20                        17η

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας                 -                 Α.Ο.Π.Κηφισιάς

9η - Σάββατο 5/12/20                      18η

Ο.Φ.Η.   -                 Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας

*Οι ημερομηνίες του Β΄ γύρου θα ανακοινωθούν μετά από συνεννόηση με την ΕΟΠΕ και την ΕΡΤ ΑΕ λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.