Ιλια Ιωσηφίδου: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 09:47
Ιλια Ιωσηφίδου: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ο Άγιος Νικόλας είναι το σύμβολο της Νάουσας και το καμάρι κάθε Ναουσαίου. Το υπέροχο αυτό άλσος μας το χάρισε η φύση και το αξιοποίησε το μεράκι και η αγάπη πολλών γενιών δημοτών και πολλών δημοτικών αρχών δημιουργώντας μια πρότυπη δημοτική επιχείρηση. Δυστυχώς αυτή έκλεισε μετά από αρκετά χρόνια ζημιών και κακοδιαχείρισης στα χέρια ενός ανεύθυνου δημάρχου. Δεν ήταν το κλείσιμο μιας ακόμη επιχείρησης. Ήταν για τους Ναουσαίους μια μαχαιριά. Το ερείπωμα, η εγκατάλειψη, η απαξίωση μιας μοναδικής περιουσίας του Δήμου Νάουσας και όλα αυτά με επί πλέον κόστος. Γιατί ο απερχόμενος δήμαρχος, όχι μόνο έκλεισε αυτό το στολίδι αλλά χρέωσε το Δήμο με τους μισθούς τριών ετών, επειδή δεν αποζημίωσε έγκαιρα τους υπαλλήλους, τους οποίους κατόπιν προσέλαβε σε θέσεις έξω από την ειδικότητα τους, σαν οδοκαθαριστές ή φύλακες ή υπεράριθμους.

Και αντί να ζητήσει συγνώμη γιατί με την άγνοια, την αδιαφορία ή την ανικανότητα του έφερε το παραδεισένιο αυτό μέρος σε κατάπτωση, αντίθετα καυχιέται σήμερα γι’ αυτή την καταστροφή. Είναι θλιβερό ο πρώτος δημότης να μην αντιλαμβάνεται αυτό που πονάει τον κάθε έναν από μας και βαραίνει πάνω μας σαν πέτρα.

Η περιουσία του Δήμου δεν ανήκει στο δήμαρχο για να την κλείνει, να την απαξιώνει, να την ξεπουλάει κατά το δοκούν. Ανήκει στους δημότες και για λογαριασμό τους πρέπει να την προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού και να την παραδίδει στους επόμενους.

Είμαστε αγανακτισμένοι αλλά και αποφασισμένοι να επαναλειτουργήσουμε την επιχείρηση με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Να της ξαναδώσουμε ζωή και κερδοφορία και να κάνουμε και πάλι περήφανους τους δημότες μας γι’ αυτόν τον παράδεισο.