Ι.Σ.Η: Eκπαιδευτική συνάντηση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας με ομιλητή τον Βεροιώτη καθηγητή Νευρολογίας του ΑΠΘ κ. Γρηγοριάδη

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 11:38
Ι.Σ.Η: Eκπαιδευτική συνάντηση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας με ομιλητή τον Βεροιώτη καθηγητή Νευρολογίας του ΑΠΘ κ.  Γρηγοριάδη
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ) διοργανώνει την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 7 μμ. εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα:
"Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ. Το ταξίδι του ασθενούς απο τα συμπτώματα στη διάγνωση και θεραπεία"
με καλεσμένο ομιλητή τον καθηγητή Νευρολογίας του ΑΠΘ κ. Νικόλαο Γρηγοριάδη και τη συμμετοχή Nευρολόγων του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.
Λόγω των μη ειδικών συμπτωμάτων της νόσου, η έγκαιρη παραπομπή του ασθενούς και η διάγνωση της ΣΚΠ μπορεί να καθυστερήσει. Αποτέλεσμα μπορεί να είναι η μη έγκαιρη χορήγηση των συγχρόνων διαθέσιμων θεραπειών οι οποίες μπορούν να τροποποιήσουν θετικά την εξέλιξη της νόσου.
Η παρουσίαση απευθύνεται σε οικογενειακούς ιατρούς, παθολόγους, ψυχιάτρους, οφθαλμίατρους, ορθοπεδικούς, ουρολόγους και ιατρούς διαφόρων άλλων ειδικοτήτων στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί αρχικά ο ασθενής με ΣΚΠ.
Θα γίνει και με τη μορφή συζήτησης περιστατικών και στο τέλος θα ανασκοπηθεί σύντομα η σχετική βιβλιογραφία και θα δοθούν σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες.
Αν και η συνάντηση αφορά τους ιατρούς, μπορεί να προσέλθει και το κοινό για ενδεχόμενες ερωτήσεις προς τον κ. καθηγητή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα τιμηθεί ο καθηγητής κ. Γρηγοριάδης για την προσφορά του στην Νευρολογία γενικότερα αλλά και στην διάγνωση και θεραπεία της σκλήρυνσης κατα πλάκας ειδικότερα στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
Πέραν του YouTube Live Streaming, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας (Πλατεία Ρακτιβάν 1, Βέροια, πλατεία Ωρολογίου, 3ος όροφος, στον ίδιο όροφο με τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας).
Οι ιατροί του ΙΣΗ παρακαλούνται θερμά να μας τιμήσουνε με την φυσική τους παρουσία.
Σας περιμένουμε όλες και όλους!
Ο Πρόεδρος του ΙΣΗ
Πρόδρομος Ισαακίδης
Ο Συντονιστής Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης ΙΣΗ
Αντώνιος Λιόλιος