Η Βασίλισσα υποκλίθηκε στη Σάκκαρη! Βίντεο

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 08:54
Η Βασίλισσα υποκλίθηκε στη Σάκκαρη! Βίντεο

Τη σπουδαιότερο νίκη της καριέρας της σημείωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η Μαρία Σάκκαρη η οποία, στην πρώτη της αναμέτρηση με τη Σερίνα Γουίλιαμς στο tour, κατάφερε να κερδίσει και μάλιστα με ανατροπή την κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών.

Η εξαιρετική Σάκκαρη, αν και έμεινε πίσω στο σκορ και είχε απέναντί της το ίνδαλμά της, δεν έχασε τη ψυχραιμία της και με αντεπίθεση διαρκείας ολοκλήρωσε την ανατροπή με το εκπληκτικό 5-7, 7-6(5), 6-1, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στο Grandstand.

Έτσι, η 24χρονη Αθηναία, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Western & Southern Open, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπου την Τετάρτη (00:00GR) θα αντιμετωπίσει την Γιοχάνα Κόντα.

“Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Νιώθω υπέροχα γιατί η Σερίνα ήταν το ίνδαλμά μου μεγαλώνοντας και προφανώς έχει πετύχει τόσα πολλά. Είμαι υπερήφανη που κατάφερα να κερδίσω αυτό το ματς, χάρη στη μαχητικότητα και τη πνευματική μου δύναμη” είπε η Σάκκαρη αμέσως μετά.

Αμφίρροπο ήταν το εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης, με τη Γουίλιαμς να πετυχαίνει πρώτη break (3-1), τη Σάκκαρη να ισορροπεί (4-5) και τελικά την Αμερικανίδα να πετυχαίνει και δεύτερο break, στο 12ο game του εναρκτήριου σετ (5-7).

Με break προηγήθηκε και στο 2ο σετ η Γουίλιαμς, η οποία μάλιστα βρέθηκε να σερβίρει στο 5-3 για τη νίκη, όμως η ψυχή της Μαρίας Σάκκαρη την οδήγησε σε μια μεγάλη ανατροπή.

Αφού κατέκτησε το 2ο σετ στο tie break, η Μαρία εκμεταλλεύτηκε την αγωνιστική καθίζηση και απογοήτευση της Σερίνα, πραγματοποιώντας περίπατο στο καθοριστικό σετ.

Χαρακτηριστικό, τόσο της άνεσης όσο και του σεβασμού που τρέφει για τη Γουίλιαμς, είναι το γεγονός ότι η Σάκκαρη δεν πανηγύρισε τη νίκη της, παρά μόνο με ένα βλέμμα ικανοποίησης στον Τομ Χιλ και ένα σηκωμένο χέρι.

Οι προημιτελικοί του Σινσινάτι

Μερτένς-Πέγκουλα
Οσάκα-Κονταβέιτ
Σάκκαρι-Κόντα
Αζαρένκα-Ζάουμπερ