Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 13:20
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Εγκαινιάζεται το Σάββατο στις 12 μ.

«Ιστορίας Νήματα. Η βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα» θα έχει τίτλο η καταπληκτική έκθεση στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομίας, το οποίο επιτέλους αναλαμβάνει το ρόλο που κατασκευάστηκε και θα παρουσιάζει την βιομηχανική ιστορία της πόλης μας. 

Μια καταπληκτική έκθεση  χάρη στη σωστή κατεύθυνση που έδωσε ο Δήμαρχος κ. Καρανικόλας, στην απίστευτη δουλειά της Αντιδημάρχου κ. Μπαλτατζίδου  και των Μουσειολόγων που ανέλαβαν το βάρος της έρευνας, της συλλογής στοιχείων και κατάφεραν όλοι τους να δώσουν σάρκα και οστά στη βιομηχανική ιστορία της πόλης μας. 

Πριν από λίγο έγινε ξενάγηση στους άριστα σχεδιασμένους χώρους και στις μοναδικές θεματικές ενότητες που αντιπροσωπεύει ο καθένας. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο κ. Καρανικόλα, τους Αντιδημάρχους Μπαλτατζίδου και Τριανταφύλλου, τον υπεύθυνο του γραφείου πολιτισμού κ. Πάζο και τους μουσειολόγους. 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή από το Σάββατο για τους πολίτες(30 άτομα εντός λόγω πανδημίας) ενώ θα γίνει και προσπάθεια το μουσείο να αναβαθμιστεί και να συνεχίστει και στο 2ο όροφο. 

Παραθέτουμε στο βίντεό μας τη συνέντευξη τύπου και φωτογραφίες από το μουσείο.

Αναλυτικά στη Φωνή Ναούσης.